Λ(η)στες

Της Ελίζα Βόζεμπεργκ

Εδώ και αρκετό καιρό, ενόψει των πλέον κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων για το μέλλον του τόπου, μέρος της επικαιρότητας κινείται στον αστερισμό της σκοπιμότητας πόρρω απέχοντας από τη νομιμότητα.

Στο πανελλήνιο αίτημα για κάθαρση στο δημόσιο βίο και τιμωρία επίορκων πολιτικών και πολιτών, ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος “απαντά” με δημοσιοποίηση .. λιστών!

Με ρυθμούς καθημερινότητας, βλέπουν το φως της δημοσιότητας ονόματα δήθεν φοροφυγάδων, συμπολιτών μας (μεταξύ των οποίων

και πολιτικοί) που .. έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό (κάποτε!) και κάποιων δήθεν ασυνείδητων που υποτίθεται ότι πλούτισαν παράνομα με σαφείς υπόνοιες – για μερικούς- ότι ελέγχονται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η επιτακτική ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης στην πολιτική και τους θεσμούς, τείνει να χαθεί οριστικά.

Γιατί εξυφαίνεται συνειδητά αφενός μεν μια σύγχυση στην κοινή γνώμη με στοιχεία αμφισβήτησης για την ακρίβεια των γραφόμενων και αφετέρου η προφανής, συνειδητή και σκόπιμη, συγκάλυψη την αλήθειας.

Οι πολίτες επιθυμούν να πληροφορηθούν ποιοι πολιτικοί μπήκαν ρακένδυτοι, “ανέστιοι ” και πένητες στην πολιτική ζωή του τόπου και σήμερα αριθμούν ακίνητα, καταθέσεις παχυλές, ομόλογα και εταιρίες την προέλευση των οποίων αδυνατούν να αιτιολογήσουν, ποιοι εμπλέκονται σε δυσδιάκριτες διαδρομές χρηματικών ποσών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ποιοι σε συνεργασία με θεσμικούς παράγοντες, μετερχόμενοι αδιαφανείς διαδικασίες πλούτισαν παράνομα, ξέπλυναν χρήματα και ζημίωσαν τη χώρα διαπράττοντας σωρεία αξιόποινων πράξεων.

Οι κατασκευασμένες λίστες ατάκτως εριμμένων ονομάτων είναι βέβαιον ότι δεν εξυπηρετούν ούτε την έγκυρη ενημέρωση της κοινής γνώμης, ούτε οπωσδήποτε το έργο της δικαιοσύνης. Αντίθετα, στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό, στην παραπληροφόρηση, την ανθρωποφαγία και τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Επιπρόσθετα με τη δημόσια έκθεση της οικονομικής εικόνας συγκεκριμένων προσώπων, δια της παραβίασης των προσωπικών τους δεδομένων, επιδιώκεται η ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας και η στοχοποίηση οικονομικών παραγόντων του τόπου που έχουν προσφέρει εργασία σε χιλιάδες συμπολίτες μας διαχρονικά ενώ έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην πραγματική οικονομία της χώρας. Κανείς δεν αναλογίζεται συνέπειες!

Ο λόγος πλέον ανήκει στη δικαιοσύνη η οποία οφείλει εδώ και τώρα να αποδείξει ότι τα αντανακλαστικά της δεν αλληθωρίζουν!

Διότι όταν ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ εγγράφως κατήγγειλε την ανυπαρξία της λίστας που δημοσίευσε η ιστοσελίδα ΖΟΥΓΚΛΑ, ότι δηλαδή πρόκειται περί πλαστού-κατασκευασμένου εγγράφου, η εισαγγελία κώφευσε.

Όπως επίσης στην υπόθεση δημοσίευσης των αποδοχών καλλιτεχνών.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν υπήρχαν προσωπικά δεδομένα χρήζοντα προστασίας; Αντέδρασε όμως άμεσα μετά τη δημοσίευση της υποτιθέμενης λίστα Λαγκάρντ!

Η εύρυθμη λειτουργία των θεσμών στα δημοκρατικά καθεστώτα, συναρτάται άμεσα με την αντικειμενικότητα της δικαιοσύνης.

Για την οποία δε συγχωρούνται δυο μέτρα

Keywords
Τυχαία Θέματα