Ληγμένα τρώνε έξι στους δέκα πολίτες στην Ιταλία

Αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα μιας έρευνας του γεωργικού συνεταιρισμού Coldiretti της Ιταλίας όπου δείχνει ότι έξι στους δέκα Ιταλούς καταναλώνουν ληγμένα τρόφιμα.

Συγκεκριμένα το 37% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει καταναλώσει τρόφιμα ακόμη και επτά ημέρες μετά την ημερομηνίας λήξης, ενώ το 15% έως και ένα μήνα μετά.

Η έρευνα έγινε προκειμένου να διαμορφωθεί μια εικόνα σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των πολιτών εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Παρόλο που ο σύνδεσμος προειδοποιεί πως «η κατανάλωση τροφίμων πολύ μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης

τους μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία των πολιτών. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα τρόφιμα αυτά έχουν χάσει πολλές θρεπτικές ουσίες», ωστόσο πολλοί άνθρωποι που το δοκίμασαν και «άντεξαν», φαίνεται να συνεχίζουν ακάθεκτοι την πρακτική αυτή.

Όπως υπογραμμίζει ο γεωργικός σύνδεσμος της Ιταλίας «πρόκειται για μια ακόμη επίπτωση της οικονομικής κρίσης και τις περικοπής των εξόδων των νοικοκυριών ακόμη και σε τομείς ζωτικής σημασίας».

Τα εκπτωτικά καταστήματα είναι από τις επιχειρήσεις που φαίνεται πως έχουν μια μικρή άνοδο των πωλήσεων στον κλάδο της λιανικής πώλησης τροφίμων τους τελευταίους 12 μήνες.

Τα ιταλικά νοικοκυριά κατά την διάρκεια του 2013 κατανάλωσαν συνολικά 320 κιλά φρούτων και λαχανικών συγκριτικά με το 2000 που υπερέβαινε τα 420 κιλά, όπως διαπιστώνει ο Coldiretti.

The post Ληγμένα τρώνε έξι στους δέκα πολίτες στην Ιταλία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα