Κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία ;

Σε λιγότερες από 24 ώρες οι Γερμανοί θα αποφασίσουν ενώπιον της κάλπης για το ποιος θα είναι στο τιμόνι της Καγκελαρίας, κλείνοντας έτσι έναν ομολογουμένως σύντομο προεκλογικό αγώνα, τον οποίο χαρακτήριζε περισσότερο ο λαϊκισμός και ειδικά από τα κόμματα φαβορί.

Στις 18:00 της Κυριακής, δηλαδή 19:00 ώρα Ελλάδας, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα exit polls, οπότε και θα υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, του τι αναμένεται να δείξουν οι γερμανικές

κάλπες.

Όλα τα σενάρια θέλουν σε αυτές τις εκλογές να προκύψει κυβέρνηση συνασπισμού και στη Γερμανία. Χωρίς βέβαια κανείς να μπορεί να προβλέψει πιο θα είναι το «πάντρεμα». Πιθανολογείται πάντως, πως θα υπάρξει ένας κυβερνητικός συνασπισμός Χριστανοδημοκρατών – Χρηστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών, αυτή η συνταγή είχε λειτουργήσει κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέσα ενημέρωσης θα βγάζουν μέχρι και την τελευταία στιγμή δημοσκοπήσεις, με την «Bild» να δημοσιεύει ακόμα και την τελευταία στιγμή, την μέρα των εκλογών, Κυριακή, δημοσκοπήσεις.

Χαρακτηριστικό της βαρύτητας των Γερμανικών εκλογών είναι πως για πρώτη φορά η δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας (ZDF) το βράδυ της Πέμπτης, μετέδωσε το εκλογικό βαρόμετρο.

Τις τελευταίας στιγμής θα είναι Γερμανοί ψηφοφόροι καθώς θα αποφασίσουν για το τι θα ψηφίσουν όταν φτάσουν ενώπιον της κάλπης.

Τα νέα δημοσκοπηκά στοιχεία δείχνουν οριακή πλειοψηφία για τον κυβερνητικό συνασπισμό (45,5%), Σοσιαλδημοκρατικό σκαρφαλώνει στο (27%), οι Πράσινοι να αγγίζουν το (9%), η Αριστερά να κυμαίνεται στο 8,5% και το κόμμα που η είσοδός του στο Κοινοβούλιο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει νέο κύκλο αναταραχών στην Ευρώπη, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία να συγκεντρώνει το 4% και να μένει εκτός. Ενώ εντός Βουλής αλλά οριακά βρίσκεται το κόμμα των Φιλελευθέρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα