Κυρ. Μητσοτάκης: Θα ελέγχεται ακόμα και η τήρηση του ωραρίου

Ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «Νέοι Φάκελοι» δήλωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα καλύτερο και πιο αποτελεσματικό Δημόσιο, γιατί έτσι όπως λειτουργεί είναι βαθιά προβληματικό».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι απολύσεις δεν είναι αυτές που θα πετύχουν τη μείωση του δημοσίου, αντιθέτως η μείωση θα επιτευχθεί πρωτίστως από τη σχέση συνταξιοδοτήσεων και ορίου προσλήψεων.

Ο υπουργός αφού πρώτα ανέφερε

ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα κατανομής προσωπικού στο Δημόσιο, επεσήμανε πως «η κινητικότητα δεν είναι δεξαμενή απολύσεων» αλλά καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου. Επίσης ξεκαθάρισε ότι «απλά πράγματα όπως η τήρηση του ωραρίου θα αρχίσουν να ελέγχονται».

Όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα των 4.000 απολύσεων από το Δημόσιο έως το τέλος του χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους συμβασιούχους που έχουν παραμείνει στις θέσεις τους, πετυχαίνοντας de facto μονιμοποίηση «κάνοντας κατάχρηση του θεσμού της προσωρινής προστασίας», μέσω προσωρινών διαταγών.

Ειδικότερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προανήγγειλε πως θα υπάρξει ρύθμιση «που θα επαναφέρει την προσωρινή προστασία στη λογική ότι είναι προσωρινή και όχι μόνιμη», κάτι που σημαίνει, όπως είπε, πως θα επιταχυνθεί η εκδίκαση των υποθέσεων αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα