Κύπρος: Θανατώθηκε ο σκύλος που δάγκωσε και αφαίρεσε τη ζωή από 5χρονο αγοράκι

Σε αιμορραγικό σοκ συνεπεία διατομής των αγγείων του λαιμού οφείλεται ο θάνατος του Αίαντα Λοΐζου, πεντέμισι χρόνων από το Λυθροδόντα, που έχασε χθες την ζωή του μετά από επίθεση που δέχθηκε από σκύλο ράτσας «Ακίτα» ενώ βρισκόταν σε φιλικό σπίτι του πατέρα του στην Σκαρίνου.

Σε αιμορραγικό σοκ συνεπεία διατομής των αγγείων του λαιμού οφείλεται

ο θάνατος του Αίαντα Λοΐζου, πεντέμισι χρόνων από το Λυθροδόντα, που έχασε χθες την ζωή του μετά από επίθεση που δέχθηκε από σκύλο ράτσας «Ακίτα» ενώ βρισκόταν σε φιλικό σπίτι του πατέρα του στην Σκαρίνου.

Αυτό αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους ο οποίος διενήργησε σήμερα στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, την νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του μικρού αγοριού.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σοφοκλέους είπε πως «ο θάνατος του μικρού προήλθε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία διατομής των αγγείων του λαιμού» ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν μπορεί να ξέρει την ακριβή ώρα του θανάτου του μικρού Αίαντα.

Σε ερώτηση κατά πόσον ο μικρός θα μπορούσε να σωθεί ο κ. Σοφοκλέους απάντησε «με την διατομή της καρωτίδας όχι» και πρόσθεσε πως εξ αιτίας της διατομής είχε ακατάσχετη αιμορραγία. Είπε ακόμα ότι ο Αίαντας φέρει βαθιές και σοβαρότατες δαγκωματιές και σε άλλα σημεία του σώματος του όπως στο κεφάλι, στην πλάτη και στο δεξί χέρι.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό συμβάν σημειώθηκε χθες γύρω στη 13.30 το μεσημέρι ενώ το μικρό αγοράκι βρισκόταν με την οικογένεια του σε κατοικία φιλικού τους προσώπου στο χωριό Σκαρίνου για να περάσουν μαζί τη Δευτέρα του Πάσχα. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία φαίνεται ότι σκύλος ράτσας «Ακίτα» επιτέθηκε στο μικρό και τον δάγκωσε στο λαιμό.
Αμέσως ο πατέρας του παιδιού και ο ιδιοκτήτης του σκύλου μετέφεραν τον μικρό αρχικά στον αστυνομικό σταθμό Κοφίνου και στη συνέχεια με τη συνοδεία Αστυνομίας με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε ότι ήταν νεκρό.

Ο σκύλος θανατώθηκε

Ο σκύλος θανατώθηκε από λειτουργούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου που είναι αντισυνταγματάρχης και υπηρετεί μαζί με το πατέρα του μικρού Αίαντα στην 1η Μεραρχία στη Λάρνακα, συνελήφθη από την Αστυνομία για αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις, αφού ο σκύλος δεν ήταν δεμένος. Ωστόσο σήμερα το πρωί αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να προσαφθούν εναντίον του οποιεσδήποτε κατηγορίες.

Η κηδεία του Αίαντα Λοΐζου θα τελεστεί σήμερα στις 5 το απόγευμα από την Εκκλησία της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας στην Λάρνακα. Αντί στεφάνων η οικογένεια παρακάλεσε να γίνονται εισφορές στον ΠΑΣΥΚΑΦ όπου ο Αίαντας ήταν εθελοντής. Επίσης επιθυμία των γονιών του είναι όπως όλοι όσοι παρευρεθούν στην κηδεία να είναι ντυμένοι στα λευκά ενώ δεν θα δεχθούν συλλυπητήρια.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα