Κρήτη: Ένοχο το «δίδυμο» που έταζε λεφτά από offshore

Καταδικάστηκαν για απάτη οι δύο άνδρες που δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, τάζοντας λεφτά … με το τσουβάλι από offshore εταιρεία στην Κύπρο. Με αυτή την “υπόσχεση” περίπου δώδεκα Ηρακλειώτες πείστηκαν και έδωσαν στους δύο άνδρες χρηματικά ποσά, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή

τους στη “δουλειά”!

Το Β΄Τριμελές πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έκρινε, σήμερα, ένοχους και τους δύο άνδρες, επιβάλλοντας στον ένα, ο οποίος κρατείται ήδη, και δήλωνε χρηματοοικονομικός σύμβουλος ποινή φυλάκισης 36 μηνών για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και απλή απάτη, και στο δεύτερο, πρώην τραπεζοϋπάλληλο από τη Σταλίδα, ποινή φυλάκισης ενός χρόνου. Ο κρατούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, ενώ ο έτερος εκπροσωπήθηκε μέσω του δικηγόρου του.

Σε βάρος του “διδύμου” ωστόσο εκρεμμούν τόσο μεμονωμένες όσο και ομαδικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της ανάκρισης. Η υπόθεση που εκδικάστηκε σήμερα αφορά περίπτωση από τον Ιούλιο του 2007, σε βάρος ιδιωτικού υπαλλήλου από τη Σταλίδα που τους εμπιστεύθηκε και τους έδωσε 50.000 ευρώ για να τα επενδύσουν, κάτι που φυσικά δεν έκαναν…

Η έρευνα συνεχίζεται στην Κύπρο

Στην Κύπρο αναμένεται να επεκταθεί η έρευνα που διεξάγεται από τις δικαστικές Αρχές του Ηρακλείου για τη μεγάλη απάτη που φέρεται να είχε στηθεί από δύο Ηρακλειώτες, σύμφωνα πάντα με την ομαδική μήνυση που έχει υποβληθεί σε βάρος τους.

Δώδεκα Ηρακλειώτες -ανάμεσα τους και επιχειρηματίες- καταγγέλλουν ότι έχασαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ καθώς οι δύο τους έπεισαν να επενδύσουν με δέλεαρ τις υψηλές αποδόσεις.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν προσκομίσει στη Δικαιοσύνη οι μηνυτές, φαίνεται ότι τα χρήματά τους «έφευγαν» από την Ελλάδα στη μεγαλόνησο και στη συνέχεια διοχετεύονταν μέσω εταιρειών που ιδρύονταν εν μία νυκτί σε ιδρύματα και τράπεζες της Αμερικής.

Μεταξύ άλλων στοχοποιείται μία δικηγόρος στην Κύπρο που φέρεται να ήταν νομική σύμβουλος σε εταιρεία, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη μεταβίβαση των χρημάτων των Κρητικών στην Αμερική. Μάλιστα προαναγγέλλουν εξελίξεις, τονίζοντας ότι θα επιχειρήσουν με ένδικα μέσα να «μπλοκάρουν» τις δραστηριότητες ατόμων στην Κύπρο που φέρονται να έχουν εμπλοκή.

Οι 12 Ηρακλειώτες πείστηκαν να ιδρύσουν από μία εταιρεία στην Κύπρο με κόστος επιβάρυνσης ανά περίπτωση περίπου 5000 ευρώ ως μόνη λύση για να πάρουν πίσω το κεφάλαιο και τις αποδόσεις τους που είχαν μπλοκαριστεί σε τράπεζα της Ολλανδίας, με βάση πάντα τα όσα τους έλεγαν οι δύο επενδυτές. Μάλιστα ο ένας εκ των δύο παρουσιάστηκε ως μέτοχος κυπριακής εταιρείας, τονίζοντας ότι έχει τις γνώσεις αλλά και τις γνωριμίες για να προχωρήσει τις τις απαραίτητες διαδικασίες.

Στο Ηράκλειο ταξίδεψε ο πρόεδρος της κυπριακής εταιρείας στην οποία εμφανίστηκε μέτοχος ο ένας εκ των δύο μηνυόμενων. Έγινε συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης στη διάρκεια της οποίας τους παρουσιάστηκε μία νέα προβληματική κατάσταση. Τους έπεισαν ότι για να «ξεμπλοκαριστούν» τα χρήματα, θα έπρεπε να συγκεντρώσουν ένα κεφάλαιο της τάξεως των 10 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που δεν ήταν εφικτό.

Ως μόνη διέξοδο για να πάρουν τα χρήματα τους, τους προτάθηκε να μεταβιβάσουν όλο το κεφάλαιο από τις εταιρείες που είχαν ιδρύσει στην δική του εταιρεία που διαθέτει την τεχνογνωσία να διαχειριστεί το θέμα. Μάλιστα μαζί του είχε και τραπεζικά έντυπα, τα οποία συμπλήρωσαν τελικώς οι μηνυτές, εγκρίνοντας τη μεταφορά των χρημάτων. Ο πρόεδρος της κυπριακής εταιρείας – ο οποίος, όπως αναφέρεται, υπήρξε ορκωτός λογιστής – τους διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα θα παρέμεναν σε κλειστό λογαριασμό και θα τους απέδιδε επιπλέον τραπεζικό τόκο έως 6%.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση, ο πρόεδρος της εταιρείας εγγυήθηκε ότι τη διαδικασία θα αναλάμβανε η νομική σύμβουλος γνωστής τράπεζας της Κύπρου, η οποία είναι συγγενής του. Με βάση τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της κυπριακής εταιρείας, οι επενδυτές θα έπαιρναν τις πρώτες αποδόσεις στις 15 Νοεμβρίου 2008. Η ημερομηνία παρήλθε και οι μηνυτές έπαιρναν μόνο παρατάσεις και υποσχέσεις, γεγονός που άρχισε να τους ανησυχεί.

Σημειώνεται ότι πέραν από την ομαδική μήνυση που έχει υποβληθεί σε βάρος των δύο, εκκρεμούν και άλλες μηνύσεις που ήδη έχουν πάρει το δρόμο του ακροατηρίου. Μάλιστα σε μία περίπτωση είχαν απειληθεί σοβαρά επεισόδια σε βάρος του ενός εκ των κατηγορουμένων- ο δεύτερος δεν ήταν παρών- και κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις για να φυγαδευτεί.

Πηγή: cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα