Κουβέλης: Το αυγό έσπασε και το φίδι βγήκε

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, επεσήμανε την ανάγκη να μην υπάρξει καμία πολιτική διαφορά που θα εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο φασισμό.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κουβέλης δήλωσε: «Ένα χρόνο τώρα προειδοποιούμε: ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας εθίζεται στην αποδοχή της ρατσιστικής βίας και στη θεωρία της αναγκαίας βίας. Η γενικευμένη απαξίωση των θεσμών επί χρόνια αποδυνάμωναν καθημερινά

την αξία της δημοκρατίας, κυρίως στη συνείδηση των νέων. Η φτώχεια, η ανεργία και η ανασφάλεια έφερναν οργή και η οργή ανεξέλεγκτες κατευθύνσεις».

«Πολλοί υποτίμησαν την ελκτική δύναμη του αντισυστημικού και λαϊκιστικού λόγου της Χρυσής Αυγής. Και το αυγό έσπασε και το φίδι βγήκε” τονίζει ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας ότι τώρα “έγινε ολοφάνερο σε όλους ότι οφείλουμε να δράσουμε απέναντι στους φασίστες. Το οφείλουμε στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της κοινωνίας . Οι νόμοι είναι αναγκαίοι, όμως δεν αρκούν. Η εκπαίδευση στη δημοκρατία είναι απαραίτητη, όμως δεν προφταίνει».

Όπως λέει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «η απάντηση στους φασίστες είναι η επίμονη νομιμότητα. Όλα τα κόμματα και τα πρόσωπα, πολιτικά και θεσμικά, καλούνται να επιδείξουν ευθύνη και πατριωτισμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η συνεννόηση όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και η συγκρότηση μετώπου αντιμετώπισης του φασιστικού κινδύνου είναι σήμερα πρώτιστη προτεραιότητα και πρέπει να γίνει σαφές”. «Καμία πολιτική διαφορά και αντίθεση δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο “απόλυτο κακό”. Απέναντι στο φασισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα