Κούβα: Οι ζημιές μετά τον τυφώνα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις του Στρατού και της Αστυνομίας στην Κούβα για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω του ο τυφώνας «Sandy».

Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στην ιστορική πόλη Σαντιάγκο ντε Κούβα, με εκατοντάδες σπίτια να έχουν υποστεί ζημιές και τους δρόμους να είναι γεμάτη πέτρες και κορμούς δέντρων.

«Ο θόρυβος του ανέμου ήταν σαν τον βρυχηθμό των λιονταριών. Ήταν τρομακτικό», εξήγησε η Maria Rosa, 71 ετών, κάτοικος της πόλης.

Εκτιμάται ότι 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα στο

νησί, με τον συνολικό αριθμό σε όλη την Καραϊβική να φθάνει τους 41. Οι θάνατοι αυτοί αποτελούν ένα ασυνήθιστο γεγονός για το κομμουνιστικό καθεστώς στην Κούβα, το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα υπερηφανευόταν για την προστασία που παρέχει στον λαό του από τυφώνες ή καταιγίδες καθώς μεριμνούσε για τη εκκένωση των επικίνδυνων περιοχών.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αποτιμά τις ζημιές με το επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος, την εφημερίδα «Γκράνμα» να αναφέρει ότι «οι ζημιές σε σπίτια, στο ηλεκτρικό σύστημα και τις επικοινωνίες είναι σημαντικές». Παράλληλα, αξιωματούχοι εξήγησαν ότι μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις από ζαχαροκάλαμα και φασόλια υπέστησαν ζημιές από την καταιγίδα, ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι εφόσον χρειαστεί θα φυτευτούν νέες καλλιέργειες, το συντομότερο δυνατό, για τη σίτιση του τοπικού πληθυσμού.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.grTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα