Κουτσούμπας: Υπέρ του καρτέλ της γαλακτοβιομηχανίας οι προτάσεις κυβέρνησης

Στόχος τους η αύξηση κερδών του καρτέλ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του ΟΟΣΑ εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ με αφορμή τη συζήτηση για το φρέσκο γάλα.

«Στόχος του ΟΟΣΑ και των κυβερνώντων είναι η διαμόρφωση συνθηκών που εξασφαλίζουν αύξηση του μέσου ποσοστού κέρδους στο καρτέλ της γαλακτοβιομηχανίας, αφού θα έχουν τη δυνατότητα, λόγω της μακράς διάρκειας, να εισάγουν φτηνότερα, ενώ ήδη τη μείωση του εργατικού

κόστους την έχουν εξασφαλίσει με τους νόμους εργασιακού μεσαίωνα κυβέρνησης-ΕΕ», επεσήμανε στην παρέμβασή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παράλληλα τόνισε ότι η πολιτική για το γάλα είναι στην ίδια κατεύθυνση με τα ληγμένα τρόφιμα, «δηλαδή η επιμήκυνση της εμπορίας, για να μην έχει απώλειες ο καπιταλιστής κι ας ταϊζεται ο λαός με σκουπίδια».

«Θύματα αυτής της πολιτικής είναι κτηνοτρόφοι της ελληνικής αγελαδοτροφίας και γαλακτοπαραγωγής, καθώς και η ποιότητα διατροφής της λαϊκής οικογένειας. Αυτή την ανάπτυξη προωθούν, δηλαδή κέρδη για τους λίγους και υποβάθμιση της ποιότητας τροφίμων για τους πολλούς».

Ο κ.Κουτσούμπας προτείνει: αποδέσμευση από την ΕΕ, λαϊκή εξουσία που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα εγγυώνται διατροφική επάρκεια, με καλά, ποιοτικά και φτηνά τρόφιμα για το λαό

The post Κουτσούμπας: Υπέρ του καρτέλ της γαλακτοβιομηχανίας οι προτάσεις κυβέρνησης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα