Κουίζ: Ποιους έβαλε ο Σαμαράς να τον αντικαταστήσουν όταν ο πυρετός τον έκλεισε σπίτι

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δίνει το «παρών» σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις και τα γεγονότα που απαιτούν υψηλή εκπροσώπηση της Πολιτείας, ακόμα και εάν δεν αισθάνεται καλά στην υγεία του. Τι γίνεται όμως όταν οι γιατροί τού απαγορεύουν τις μετακινήσεις;

Η λογική ακολουθία «επιβάλλει» τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρο της Νέας

Δημοκρατίας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, να είναι στις επάλξεις αντικαθιστώντας τον πρωθυπουργό όποτε υπάρχει ανάγκη. Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη και στα μέσα της περασμένης εβδομάδος, αλλά οι αντικαταστάτες του δεν ήταν οι προανεφερθέντες.

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ο Αντώνης Σαμαράς έπρεπε να παρευρεθεί στο δείπνο με τον Φινλανδό ομόλογό του, Γίρκι Κατάινεν, ωστόσο ο υψηλός πυρετός που τον ταλαιπωρούσε ανάγκασε τους γιατρούς που τον εξέτασαν να του απαγορεύσουν τις μετακινήσεις. Έτσι ο πρωθυπουργός, δεν επέλεξε έναν, δεν επέλεξε δύο, αλλά τρία άτομα να βρεθούν στην θέση του.

Το δείπνο θα γινόταν στο εστιατόριο του νέου μουσείου της Ακρόπολης και στην θέση του πρωθυπουργού βρέθηκαν τελικά ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Γιώργος Προβόπουλος. Ο Αντώνης Σαμαράς τους τηλεφώνησε πριν το δείπνο και τους ζήτησε να τον αντικαταστήσουν. Όπερ και εγένετο.

«Ζητώντας από τα συγκεκριμένα πρόσωπα να τον αντικαταστήσουν, αποφεύγει κάθε παρεξήγηση ή παρερμηνεία των μελλοντικών προθέσεών του. Γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που υπήρξαν διαρροές και διοχετεύτηκαν πληροφορίες ότι ο κ. Στουρνάρας αναλαμβάνει την Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Παπασταύρου αναλαμβάνει τη θέση του κ. Στουρνάρα στο Οικονομικών και ο κ. Προβόπουλος δεν κρύβει ότι σκέφτεται να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία», επισημαίνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Φωτογραφία: Fosphotos.com

The post Κουίζ: Ποιους έβαλε ο Σαμαράς να τον αντικαταστήσουν όταν ο πυρετός τον έκλεισε σπίτι appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα