Κότερα και βίλες έγιναν οι επιδοτήσεις!

Υπό τον ενδελεχή έλεγχο του ΣΔΟΕ, ύστερα από εντολή των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, μπαίνουν εταιρείες, πανελλαδικά, οι οποίες από το 2004 και ύστερα έλαβαν επιδοτήσεις, προνομιακή χρηματοδότηση ή συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Αφορμή για την παρέμβαση, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, των οικονομικών εισαγγελέων

στάθηκαν τα φαινόμενα διασπάθισης του δημοσίου η ευρωπαϊκού χρήματος από εταιρείες-φαντάσματα ή υφιστάμενες εταιρείες για σχέδια επενδυτικού ή αναπτυξιακού χαρακτήρα, τα οποία ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν (έγιναν, δηλαδή, σκάφη αναψυχής ή πολυτελή αυτοκίνητα).

Έπειτα από αίτημα τους, οι οικονομικοί εισαγγελείς έλαβαν μάλιστα τον κατάλογο με όλες τις εταιρείες που εισέπραξαν χρήματα από τα προγράμματα του υπουργείου και κατένειμαν στις 13 περιφερειεακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ, που θα ξεκινήσουν άμεσα τους ελέγχους. Αυτό που πλέον ερευνάται, μεταξύ άλλων, είναι εάν τα χρήματα αυτά κατέληξαν στον σκοπό για τον οποίο διατέθηκαν, καθώς και εάν δικαιολογούνται τα έξοδα της εταιρίας ή εκδόθηκαν πλαστά ή εικονικά τιμολόγια.

Keywords
Τυχαία Θέματα