«Κόκκινος συναγερμός» στη Χαλκιδική για κίνδυνο πυρκαγιάς

Για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Χαλκιδική κάνει λόγο ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού και της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, Γρηγόρης Τάσιος, καθώς όπως υποστηρίζει υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε οχήματα και αν ξεσπάσει κάποια φωτιά η περιοχή απειλείται με καταστροφή.

Ο κ. Τάσιος υποστηρίζει πως ήδη από την αρχή της τουριστικής περιόδου έχει ζητήσει από την περιφερειακή διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κ.Μακεδονίας τη συνδρομή με μεγάλα οχήματα, έχοντας εισπράξει ωστόσο την άρνηση της υπηρεσίας. «Οι υποδομές σε ό,τι αφορά την πυρασφάλεια στη Χαλκιδική είναι μηδαμινές

και ήδη από την αρχή του καλοκαιριού έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Ωστόσο σε όλες μας τις οχλήσεις, η Θεσσαλονίκη δεν στέλνει ένα επιπλέον αυτοκίνητο της πυροσβεστικής, για να υπάρχει ως στάση στην περιοχή των Μουδανιών. Φαίνεται πως θεωρούν ότι το Σέιχ Σου είναι πιο σημαντικό από τη Χαλκιδική», σημειώνει στη Voria.gr.

«Αν πιάσει μια φωτιά στη Χαλκιδική και ξεκινήσει ένα 12τονο όχημα της πυροσβεστικής από τη Θεσσαλονίκη, για να έρθει στα Μουδανιά θα κάνει τουλάχιστον μιάμιση ώρα με την κίνηση. Σκεφτείτε πόση ώρα θέλει για να πάει πχ στη Κασσάνδρα. Εμείς ζητάμε να υπάρχει ένα μεγάλο όχημα στα Μουδανιά, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα. Εκεί είναι το κεντρικό σημείο, από όπου μπορεί να γίνει επιχείρηση της πυροσβεστικής και στα δύο πόδια.», συμπληρώνει.

Ο ίδιος αναφέρει ότι με τον μεγάλο όγκο ταξιδιωτών φέτος και τις ελλιπείς υποδομές, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα μεγάλος. «Τα ξερόχορτα σε πολλές περιοχές του οδικού δικτύου δεν έχουν κοπεί και με τόσα πολλά οχήματα που κυκλοφορούν φέτος ο παράγοντας “τσιγάρο” είναι απειλητικός. Η ΠΥ Χαλκιδικής και οι εθελοντές κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ωστόσο χρειαζόμαστε στήριξη. Άλλοι δύο μήνες έμειναν. Πρέπει να προστατεύσουμε τον προορισμό μας», υπογραμμίζει.

Από την πλευρά της η περιφερειακή διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κ.Μακεδονίας υποστηρίζει πως παρακολουθεί καθημερινά την περιοχή και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ σημειώνει πως από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, υπάρχει πάντα ένα όχημα στον κόμβο Μουδανιών. «Έχουμε σχέδιο κινδύνου και ξέρουμε πώς να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε περίπτωση ανάγκης. Είναι καθαρά θέμα της υπηρεσίας μας το πού θα είναι τα οχήματα. Ξέρουμε πολύ καλά πώς να προστατεύσουμε την περιοχή και θα το κάνουμε όποτε και αν εκδηλωθεί πυρκαγιά», τονίζει στη Voria.gr ο υπασπιστής του στρατηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας Γ.Παυλίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα