Κοινή επιτροπή ΥΠΕΣ – ΚΕΔΕ θα μελετήσει τον προτεινόμενο εκλογικό νόμο

Κοινή συνισταμένη, μέσα από αντιτιθέμενες θέσεις, προσπαθούν να βρουν το υπουργείο εσωτερικών από την μια και η ΚΕΔΕ από την άλλη, για το μέγα θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου προκειμένου να ισχύσει από τις ερχόμενες εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Τις λεπτομέρειες και το εφικτό ή όχι για την εφαρμογή του όποιου νόμου από τις επόμενες εκλογές

θα μελετήσει κοινή επιτροπή που θα συσταθεί άμεσα. Τα εν λόγω ανακοινώσε ο υπουργός εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα Τετάρτη με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η κυβέρνηση επιμένει σε ένα εκλογικό σύστημα που θα μπορεί να οδηγήσει στο ακηδεμόνευτο των ΟΤΑ. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στόχος είναι «να σπάσουμε τις κομματικές γραμμές στις τοπικές κοινωνίες».

Από πλευράς του ο Κώστας Ασκούνης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ εντάσσει τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο σε μια γενικότερη ατζέντα, που αφορά την αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δημόσιο βίο και ειδικότερα στην περίοδο κρίσης που διανύουμε. Όπως χαρακτηριστικά είπε «επιδιώκουμε ένα νέο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κρίση», που μπορεί να υπηρετηθεί μέσα από ένα «νέο θεσμικό πλαίσιο για την υποστήριξη των ανέργων, της ανάπτυξης, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας».

Σε ό, τι αφορά τέλος τα δημοτικά ραδιόφωνα, ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε τη θέση του, σύμφωνα με την οποία οι δήμοι είναι αυτοί που θα κρίνουν τις δομές και τις υπηρεσίες τους και διευκρίνισε ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί αποτελούν δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού.

Γ. Σπ. Π

Keywords
Τυχαία Θέματα