Κ.Μητσοτάκης: «Δημιουργική και εποικοδομητική η συνάντηση με την τρόικα»

Την πρώτη του συνάντηση με την Τρόικα πραγματοποίησε ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε την συνάντηση «Δημιουργική και εποικοδομητική».

Στο τέλος της συνάντησης η οποία διήρκεσε περίπου δυόμιση ώρες ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και εμφανίστηκε φειδωλός, τονίζοντας πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Ο ίδιος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι το ραντεβού με την Τρόικα ανανεώθηκε για

την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων διαπραγματεύσεων του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των δανειστών, ζητήθηκε παράταση στην εφαρμογή της Κινητικότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεκριμένα ζήτησε να του δοθεί περιθώριο χρόνου από τρεις έως πέντε μήνες.

Σε σχέση με τις απολύσεις η πλευρά του υπουργείου επιχειρηματολόγησε πως ο στόχος των 2.000 απολύσεων μέχρι τέλος Ιουνίου έχει καλυφθεί από το κλείσιμο της ΕΡΤ και επομένως είναι ρεαλιστικός ο δεύτερος στόχος για άλλες 2.000 απολύσεις ως το τέλος τους χρόνου, μέσω του εξορθολογισμού των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ.

«Εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες για την απομάκρυνση από το Δημόσιο των επίορκων υπαλλήλων, αλλά και όσων έχουν προσληφθεί κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών, παραπλανώντας με τον τρόπο αυτό τις υπηρεσίες», σχολίασαν συνεργάτες του υπουργού σχετικά με το θέμα των επίορκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα