Κλείνει το YouTube στην Τουρκία

Εν όψει των εκλογών στην Τουρκία, λήφθηκαν «διοικητικά μέτρα» κατά του ιστότοπου YouTube, όπως ανακοίνωσε η Αρχή Τηλεπικοινωνιών, και μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, σε ανώνυμο λογαριασμό, είχε κοινοποιηθεί ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπαρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας συζητούσαν για ζητήματα στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία.

Υπενθυμίζεται

την Τετάρτη, 26 Μαρτίου, διοικητικό δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε την άρση του αποκλεισμού της πρόσβασης στο Twitter που επιβλήθηκε με εντολή του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βάση για την ετυμηγορία του δικαστηρίου της Άγκυρας αποτέλεσαν η αρχή της ελευθερίας της έκφρασης και το δικαίωμα της ελεύθερης επικοινωνίας, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα της Τουρκίας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το 2008 η τουρκική κυβέρνηση είχε απαγορεύσει και πάλι την πρόσβαση στο YouTube, με την αιτιολογία ότι ο ιστότοπος περιείχε βίντεο «προσβλητικά προς τον Κεμάλ Ατατούρκ». Η πρόσβαση αποκαταστάθηκε δυόμισι χρόνια αργότερα.

The post Κλείνει το YouTube στην Τουρκία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα