Κίνητρα για ενασχόληση με την ύπαιθρο

Κίνητρα και διευκολύνσεις προς όσους επιθυμούν να κάνουν την αρχή στον πρωτογενή τομέα και να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, περιλαμβάνει ολοκληρωμένο πρόγραμμα που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Με δεδομένο ότι παρατηρείται στροφή από την ελληνική κοινωνία κι ιδιαίτερα τους Έλληνες νέους προς τον πρωτογενή τομέα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει αναθέσει στους αρμόδιους αναπληρωτές υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάξιμο Χαρακόπουλο, Περιβάλλοντος, Σταύρο Καλαφάτη και Ανάπτυξης

Σταύρο Καλογιάννη, τη μελέτη και το σχεδιασμό σχετικού προγράμματος, στο οποίο αναμένεται να τεθούν οι πρώτες βάσεις σε επικείμενη συνάντησή τους την επόμενη εβδομάδα.

«Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα», δήλωσε σχετικά ο κ. Χαρακόπουλος, τονίζοντας ότι «αφενός έρχεται να εξυπηρετήσει τη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης που είναι η ανάδειξη της γεωργίας-κτηνοτροφίας σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας και αφετέρου, να θέσει απαραίτητες προϋποθέσεις και να υποστηρίξει όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που είχε πραγματοποιηθεί για λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τον Δημόσιο Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, σχεδόν 1 εκατ. άτομα είχαν δηλώσει πως σχεδιάζουν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και περίπου οι μισοί, να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα (φυτική παραγωγή, κτηνοτροφία, αλιεία).

Επίσης, τα 2/3 σχεδόν, όσων επιθυμούν να χτίσουν μια νέα ζωή στην επαρχία, έχουν υψηλή μόρφωση, αφού το 25,4% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων και το 43% πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα