Κινητοποιήσεις στον τουρισμό

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στον τουρισμό έχει αποφασίσει απεργίες στις 15 Ιουνίου, στις 10 και 11 Ιουλίου, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την κλαδική σύμβαση έχουν αποβεί άκαρπες ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο μίας ακόμη κινητοποίησης στα τέλη Μαΐου.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την κλαδική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό χωρίς ωστόσο να υπάρξουν σημεία προσέγγισης

των δύο πλευρών. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές η εργοδοτική πλευρά πρότεινε μείωση 15% των βασικών μισθών, εφαρμογή του ν. 4046/12 για τα επιδόματα και υπαγωγή κάθε θεσμικής ρύθμισης της σύμβασης στα επίπεδα του ανειδίκευτου εργάτη.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας επισημάνθηκε πως πρέπει οι εργοδότες στον επισιτισμό "να εγκαταλείψουν τις προκλητικές και παράλογες απαιτήσεις" καθώς στην αντίθετη περίπτωση "είναι μονόδρομος οι απεργιακές κινητοποιήσεις". Σημειώνεται πως χωρίς αποτέλεσμα είχε λήξει τη Δευτέρα και η συνάντηση για την κλαδική σύμβαση εργασίας στα ξενοδοχεία.

Σημειώνεται πως με βάση τον τελευταίο νόμο σε όσους κλάδους έχουν λήξει οι συμβάσεις η μετενέργεια διαρκεί μέχρι τις 14 Μαΐου. Στη συνέχεια -και αν δεν υπογραφούν επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις-διασώζονται μόνο ο βασικός μισθός και τέσσερα επιδόματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα