Κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων

Στάση εργασίας και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων

Παναττική στάση εργασίας έχει εξαγγείλει σήμερα η ΑΔΕΔΥ, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου ενώ θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο ενάντια στη διαθεσιμότητα και για την υπεράσπιση της

Υγείας, Παιδείας και Ασφάλισης.

Η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17), ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη στήριξή της στον «δίκαιο αγώνα όλων των συναδέλφων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί) και της Κεντρικής Διοίκησης (εργαζόμενοι στα Υπουργεία)».

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες πολιτικές στον χώρο της Υγείας.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η απεργία γίνεται για να προασπιστεί ό,τι απέμεινε από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, καθώς και για τη διεκδίκηση ενός καθολικού και ολοκληρωμένου αποκλειστικά Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Λόγω της απεργίας νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
Συνεχίζονται εν τω μεταξύ οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αποφάσισαν χθες παράταση της απεργίας του μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, ζητώντας από το Υπουργείο Υγείας να παρουσιάσει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για μια ισχυρή Δημόσια Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

The post Κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα