Κίνδυνος απολύσεων υπαλλήλων από τον ΕΟΠΥΥ

Τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ φαίνεται πως σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να καλύψει το στόχο των 4.000 απολύσεων στο δημόσιο για στο 2013, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή από την Τρόικα η πρόταση του υπουργού Κυρ. Μητσοτάκη να προσμετρηθούν στις απολύσεις και οι αποχωρήσεις που θα προκύψουν από τις αμυντικές βιομηχανίες και τους συμβασιούχους

που παραμένουν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην χθεσινή του συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι εκτός από τους 2.000 υπαλλήλους της ΕΡΤ, άλλοι 400 υπάλληλοι αποχώρησαν για λόγους υγείας και 800 με 1.000 αποχωρούν από τις αμυντικές βιομηχανίες, ώστε να μην υπάρξουν άλλες απολύσεις.

Επίσης ο αριθμός αυτός μπορεί να συμπληρωθεί από τους 300 υπεράριθμους που θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση ΝΠΙΔ ή Α.Ε., χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα «ξαφνικού θανάτου» κάποιας μικρής ΔΕΚΟ.

Η κυβέρνηση ενδέχεται να προχωρήσει σε απολύσεις 1.200 γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι όμως δεν ανήκουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αντικαθιστώντας τους με 1.200 νέες προσλήψεις σε άλλες ειδικότητες.

Σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥ επεξεργάζεται η κυβέρνηση, το οποίο θα περιλαμβάνει την μετατροπή του σε «αγοραστή Υγείας», έτσι ώστε να γίνει είτε η μεταφορά των μονάδων του στο ΕΣΥ είτε η δημιουργία ενός τρίτου ανεξάρτητου οργανισμού, που θα αναλάβει το σύνολο των υπηρεσιών του.

Αρχικά εξεταζόταν το ενδεχόμενο οι υπάλληλοι να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας αλλά και να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις, όμως πλέον πιθανότατα να γίνουν απολύσεις γιατρών.

Ωστόσο ακόμα τίποτα δεν έχει δρομολογηθεί καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας των σχεδίων τους.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίστηκε αισιόδοξος και ικανοποιημένος με την συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους των δανειστών, χαρακτηρίζοντας την «καλή και παραγωγική», ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τη Δευτέρα.

The post Κίνδυνος απολύσεων υπαλλήλων από τον ΕΟΠΥΥ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα