Κίνδυνο χρεοκοπίας βλέπουν οι έμποροι

«Εάν η χώρα παραμείνει τη Δευτέρα ακυβέρνητη κινδυνεύει να οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία και απόλυτη φτώχεια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ενόψει των εκλογών.

Η ΕΣΕΕ καλεί τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να στηρίξει την ευρωπαϊκή προσπάθεια της χώρας για πραγματική ανάπτυξη η οποία θα περιλαμβάνει:
- Έμπρακτη στήριξη της οικονομίας από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών, διακόπτοντας την εκροή των

εταιρικών κεφαλαίων και επιστρέφοντας τις καταθέσεις με στόχο την ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών. Η δημιουργία ισχυρού κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία απαιτεί ότι και οι τελευταίες θα ενισχύσουν με ρευστότητα τις ελληνικές επιχειρήσεις και την πραγματική οικονομία.
- Αποκατάσταση του αποκλεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων από το διεθνές εμπόριο, με την άρση της αναστολής της ασφάλισης των πιστώσεων παραγγελιών προς την Ελλάδα. Εάν δεν δείξουμε πρώτα εμείς εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας, δεν θα μας εμπιστευτεί κανείς στο εξωτερικό.
- Κοινωνική συνεργασία με συγκεκριμένες και ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις για τα μισθολογικά και τα εργασιακά θέματα. Επανεξέταση της μετενέργειας και της επεκτασιμότητας στον ιδιωτικό τομέα.
- Αυξημένη φορολογική συνείδηση, με κίνητρα στους συνεπείς και χρήση ιδίων κεφαλαίων για αναπτυξιακή πολιτική και πραγματοποίηση σχεδιαζόμενων επενδύσεων στη χώρα μας, χωρίς άλλες αναβολές και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.

Η ΕΣΕΕ καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς “χωρίς εγωισμούς και δισταγμούς να σχηματίσουν τη Δευτέρα μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, χωρίς χρονικές προθεσμίες και μίζερους περιορισμούς, η οποία θα έχει όχι την επιλογή, αλλά την υποχρέωση να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, ώστε να διώξει πάνω από την Ελλάδα, το σκιάχτρο της δραχμής, της φτώχιας και της χρεοκοπίας.

Οι Έλληνες έμποροι αισιοδοξούμε να βρούμε με σύνεση και κοινωνική ειρήνη το σωστό δρόμο σωτηρίας της πατρίδας μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα