Κέρκυρα: 47 μαθητές- καθηγητές από Ισπανία, Ιταλία,Τουρκία

Το 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας υποδέχεται 47 καθηγητές και μαθητές από την Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν από οικογένειες μαθητών του σχολείου και θα μείνουν στην Κέρκυρα από τις 10 έως 18 Μαΐου.

Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius με θέμα την ελιά και τίτλο: « Abranchofolive – agiftoflive ». Τα σχολεία

που συμπράττουν στο πρόγραμμα είναι από την Tαρσό της Τουρκίας, την Κόρντομπα της Ισπανίας, τη Σικελία και το 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας.

Κατά τη διάρκεια της οκταήμερης διαμονής των φιλοξενουμένων στην Κέρκυρα προγραμματίζεται παρουσίαση των εργασιών του κάθε σχολείου πάνω στο θέμα του προγράμματος, συζητήσεις και προγραμματισμό για την εξέλιξη του προγράμματος στην επόμενη σχολική χρονιά, αλλά και περιηγήσεις και ξεναγήσεις στα αξιοθέατα του νησιού μας, καθώς και δραστηριότητες που θα συσφίξουν τις σχέσεις των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Παράλληλα την Τρίτη 14/5/2013 στις 21.30μμ θα πραγματοποιηθεί εγκατάσταση με τίτλο «WISHES» στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας. Στο πλαίσιο της εγκατάστασης ο χώρος μπροστά από το Μουσείο θα γεμίσει με 600 καντήλια. Στα καντήλια ακουμπούν μικρά σημειώματα στα οποία οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων έχουν γράψει στη γλώσσα τους μια φράση με τις ευχές τους για το μέλλον.

Το κάθε παιδί εκπροσωπείται από ένα καντήλι και το σημείωμά του, ενώ μια επιλογή από ευχές των παιδιών από όλες τις χώρες θα προβάλλεται στα αγγλικά στους τοίχους του Μουσείου. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Νίκου Κόκαλη Η μουσική επιμέλεια του Ξενοφώντα Ραράκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα