Κερδίζει την εμπιστοσύνη της τρόικας ο Προβόπουλος

Την εμπιστοσύνη της τρόικας φαίνεται πως κερδίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλος (η θητεία του οποίου λήγει τον επόμενο Ιούνιο). Όπως πληροφορηθήκαμε, οι τροϊκανοί σε συνάντηση που είχαν με τον κ. Προβόπουλο, έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό.

Οι άνθρωποι της τρόικας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιστροφή των 300 εκατ. ευρώ των bad banks στο ΤΧΣ, ποσό που θα προστεθεί στα 10 δισ. ευρώ κεφαλαίων που έχει ως αποθεματικό

το Ταμείο. Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι η ΤτΕ έχει καλό track record στην ολοκλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεών της.

Σχετικά με το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, τα οποία υπερβαίνουν το 30% πλέον των χορηγήσεων και προκαλούν ασφυκτικές πιέσεις σε τράπεζες και επιχειρήσεις, συμφωνήθηκε να συσταθούν ειδικές διευθύνσεις εντός των πιστωτικών ιδρυμάτων οι οποίες θα έχουν και την αποκλειστική αρμοδιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η Black Rock θα παραδώσει τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποίησε στα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών περί τα τέλη του μήνα ενώ τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος στα μέσα Δεκεμβρίου.

Αναφορικά με τις συνεταιριστικές τράπεζες οι ίδιες πληροφορίες φέρουν την τρόικα πρόθυμη να δώσει μία ακόμη παράταση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αύξησης κεφαλαίου που έχουν δρομολογήσει.

The post Κερδίζει την εμπιστοσύνη της τρόικας ο Προβόπουλος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα