ΚΕΔΕ: Ειδικός λογαριασμός για τις ευπαθείς ομάδες

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης απέστειλε επιστολή προς όλους τους δήμους της χώρας

Η υπόθεση των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ από οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας επανέφερε στην επιφάνεια και στον δημόσιο προβληματισμό το μέγα κοινωνικό πρόβλημα σε περίοδο πλατειάς οικονομικής κρίσης.

Σ αυτό το κλίμα, η ΚΕΔΕ επαναφέρει την παλαιά της πρόταση να προχωρήσει η

κυβέρνηση στη δημιουργία ειδικού λογαριασμού, από τον οποίο θα υποστηρίζονται οι ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες – και στο θέμα των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ. .

Ειδικότερα, με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης προς όλους τους δήμους της χώρας, απευθύνει έκκληση στις δημοτικές αρχές να προχωρήσουν «με την τοπική υπηρεσία της ΔΕΗ και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, στη συγκρότηση της προβλεπόμενης επιτροπής, η οποία θα επιληφθεί και θα αξιολογήσει άμεσα όλες τις σχετικές με τη διακοπή του ρεύματος περιπτώσεις συμπολιτών μας που εξυπηρετούνται από τις κοινωνικές μας δομές (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Ιατρεία, Συσσίτια κ.λ.π.) ώστε να δρομολογηθεί η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος το ταχύτερο δυνατό στα νοικοκυριά που έχουν διακόψει την παροχή για οικονομικούς λόγους. Στόχος μας είναι καμία οικογένεια με οικονομικά προβλήματα δεν πρέπει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».

Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει την πρόταση της ΚΕΔΕ «για δημιουργία ειδικού λογαριασμού, από τον οποίο θα υποστηρίζονται οι ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των συμπολιτών μας».

Τέλος ο κ. Ασκούνης προτρέπει τις δημοτικές αρχές να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης μέσα από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. όλων των δικαιούχων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ώστε να δρομολογηθεί άμεσα η ένταξή τους σ’ αυτό.

Η ΔΕΗ κοινοποίησε σε δήμους και περιφέρειες τους τόπους εκπροσώπους της και τους εκπροσώπους της ΔΕΔΔΗΕ

Στο μεταξύ η ΔΕΗ απέστειλε κατάσταση με τους κατά τόπους εκπρόσωπους της, καθώς επίσης και τους κατά τόπους εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ στους προέδρους της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη και της ΕΝΠΕ Γ. Σγουρό, προκειμένου να συσταθούν και να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό οι κατά τόπους επιτροπές.

Παράλληλα ζήτησε την κατά το ταχύτερο δυνατό αποστολή:

στοιχείων για τους εκπροσώπους των Κοινωνικών Δομών των Περιφερειών και των Δήμων και
των καταστάσεων συμπληρωμένων με όσους είχαν ενταχθεί την 1η Νοεμβρίου 2013 στις Κοινωνικές και Προνοιακές Δομές των Περιφερειών και των Δήμων και στους οποίους είχε γίνει διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας τους, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η επανασύνδεση τους.
Για την απρόσκοπτη και ταχύτερη λειτουργία των Επιτροπών και για τις άμεσες ενέργειες της ΔΕΗ ΑΕ και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ οι προαναφερόμενες καταστάσεις των πολιτών θα πρέπει να περιλαμβάνουν τηλέφωνα επικοινωνίας, αριθμό παροχής ή αντίγραφο λογαριασμού ρεύματος.

The post ΚΕΔΕ: Ειδικός λογαριασμός για τις ευπαθείς ομάδες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα