Καβάλα: Μαθήματα οδήγησης μετ’εμποδίων…προβάτων!

Συνθήκες που δεν συναντώνται ούτε σε υπανάπτυκτη χώρα επικρατούν στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών μοτοσυκλέτας, οι οποίες γίνονται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας.

Παρότι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας διαθέτει ειδική πίστα για την πραγματοποίηση της πρακτικής εξέτασης και άσκησης των υποψήφιων οδηγών στην ανατολική πλευρά της Νέας Καρβάλης, δεν χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση τις εξετάσεις στα βαρέα οχήματα, λόγω ενός θέματος που δημιουργήθηκε με τους εκπαιδευτές.

Οι εκπαιδευτές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας είχαν αντιδράσει στην απόφαση του υπουργείου

Μεταφορών να γίνεται η πρακτική δοκιμασία των υποψήφιων οδηγών αυτοκινήτων χωρίς την παρουσία των εκπαιδευτών μέσα στο αυτοκίνητο. Το βασικό επιχείρημά τους ήταν ότι οι υποψήφιοι οδηγοί δεν καλύπτονταν ασφαλιστικά σε τυχόν ατύχημα την ώρα της εξέτασης ούτε θα αποζημιώνονταν οι εκπαιδευτές για τυχόν υλική ζημιά του αυτοκινήτου. Έτσι απείχαν για αρκετό χρονικό διάστημα από τις εξετάσεις στην πίστα της Νέας Καρβάλης, ενώ παράλληλα προσπάθησαν να πιέσουν την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών να αποσύρει την επίμαχη νομοθετική διάταξη. Ωστόσο δεν πέτυχαν το σκοπό τους.

Τον περασμένο Ιανουάριο άλλαξε το καθεστώς εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών αυτοκινήτων και δικύκλων. Η πρακτική δοκιμασία των υποψήφιων οδηγών μοτοσυκλετών γινόταν στο δημόσιο ΚΤΕΟ, στο Κοκκινόχωμα. Εξαιτίας όμως, της αλλαγής των όρων των εξετάσεων ο χώρος αυτός έπαψε να είναι κατάλληλος. Έτσι η Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας όρισε ως προσωρινό τόπο διεξαγωγής των εξετάσεων το Βιοτεχνικό Πάρκο, όπου δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμα επιχειρήσεις. Συγχρόνως επρόκειτο να διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος στο δημόσιο ΚΤΕΟ με την επέκταση του διαδρόμου των ελιγμών και την επίστρωση νέου ασφαλτοτάπητα. Το έργο αυτό πάντως, δεν έχει αρχίσει και οι εκπαιδευτές ανησυχούν ότι θα μονιμοποιηθεί η κατάσταση στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας.

Λόγω της ακαταλληλότητας του χώρου που όρισε η Διεύθυνση Συγκοινωνιών, η εξέταση των υποψήφιων οδηγών μοτοσυκλετών γίνεται με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας. Μία μέρα που ήταν σε εξέλιξη η εξέταση των υποψήφιων οδηγών μπήκε στον χώρο της πρακτικής δοκιμασίας ένα μεγάλο φορτηγό με ξένες πινακίδες προκαλώντας τη διαμαρτυρία των εκπαιδευτών, αφού έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του υποψηφίου που εξεταζόταν. Υπάρχουν όμως και μέρες, που στο ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. κυκλοφορούν αμέριμνα κοπάδια προβάτων, τα οποία δημιουργούν κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος όχι μόνο με την παρουσία τους στο χώρο, αλλά και με τα περιττώματα που αφήνουν πάνω στο οδόστρωμα, αφού αν φρενάρει ένα δίκυκλο έστω και με μικρή ταχύτητα, θα πέσει ο αναβάτης.

Πηγή: K-Typos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα