Κατηγορία για «εύνοια ημετέρων» στο Ηράκλειο Αττική

Την έναρξη της πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει εκλογών στο Ηράκλειο Αττικής , που αναμένεται σκληρή και έντονη, θέτει η αίτηση – ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος Μειοψηφίας Νίκος Μπάμπαλος και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τον δήμαρχο Παντελή Βλασσόπουλο ότι «ευνοεί» τους «δικούς του επιχειρηματίες».

Όπως τονίζεται, η δημοτική αρχή της πόλης προχώρησε σε γενναία μείωση των δημοτικών τελών, η οποία όμως αφορούσε μόνο 6 ή 7 ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι εμμέσως ή αμέσως εμπλέκονται

με τρεις δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η πλευρά του κ. Μπάμπαλου κάνει λόγο για μία εταιρεία συμφερόντων Αντιδημάρχου της δημοτικής αρχής της οποίας χορηγήθηκε από τον δήμο προέγκριση, προκειμένου να ανοίξει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) στην κεντρική πλατεία.

Μάλιστα, η ανακοίνωση του κ. Μπάμπαλου συνδέει την παραπάνω εξέλιξη με τη μείωση κατά 35% των Τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, χαρακτηρίζοντάς την «φωτογραφική», καθώς σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η παράταξη «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη» αυτή η σημαντική μείωση αφορούσε 6 ή 7 επιχειρηματίες της περιοχής.
Η αποκάλυψη αυτή, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους επιχειρηματίες της πόλης που αντιλαμβάνονται ότι αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά ενώ χαλούν και το «προφίλ της δικαιοσύνης» που ήθελε να βγάζει προς τα έξω η Δημοτική Αρχή.
Αν κρίνουμε από το «σούσουρο» που γίνεται στην πόλη ακόμη και μια διορθωτική κίνηση του κ. Βλασσόπουλου με μείωση των ανταποδοτικών τελών σε όλους τους επιχειρηματίες δεν θα μειώσει το πολιτικό κόστος καθώς αυτή ήταν η καταληκτική πρόταση του κ. Μπάμπαλου οπότε φυσικό είναι να προσπαθήσει να την «καρπωθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα