Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Του Δ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Μην τολμήσετε να μου πείτε για τον οποιονδήποτε. Θα ελεγχθούν όλοι από όπου κι αν προέρχονται και όχι μόνο με βάση τη ‘‘λίστα Λαγκάρντ’’, αλλά και τις τέσσερις ακόμη λίστες που έχουν ο Στουρνάρας και ο Σόιμπλε».
Όποιος συνομίλησε με τον Αντώνη Σαμαρά το μεσημέρι της Παρασκευής κατάλαβε ότι ήταν το ίδιο αναψοκοκκινισμένο πρόσωπο με εκείνο που, τον Σεπτέμβριο του 2010, γύρω στα μεσάνυχτα, στο ξενοδοχείο

«Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όταν το ρώτησαν για τις συνέπειες του μνημονίου, είχε απαντήσει κοφτά: «Δεν μασάω. Προτίμησα να κοιτάω το ταβάνι έντεκα χρόνια, παρά να ανέχομαι να μου κουνιέται ο κάθε ξεφτιλισμένος».
Προφανώς, όσα έχουν περιέλθει σε γνώση του τις τελευταίες ημέρες είναι απείρως περισσότερα μπροστά σε όσα γνωρίζουν οι βουλευτές και οι κυβερνητικοί εταίροι για τη «λίστα Λαγκάρντ». Δεν έχει πληροφορίες αλλά αποδείξεις ότι μεταξύ εκείνων που πλούτισαν από την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, επενδύοντας στα CD’S της κερδοσκοπίας, δεν είναι μόνο τα «κοράκια» των αγορών, «τα κόπρανα των Βρυξελλών και των υπουργικών γραφείων του Παπανδρέου» ή ορισμένοι κοινοτικοί επίτροποι (βλ. Όλι Ρεν, εναντίον του οποίου άφησαν σαφή υπονοούμενα οι «New York Times» σε άρθρο τους την περασμένη εβδομάδα), αλλά και ανώτατοι πολιτικοί αξιωματούχοι που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη με νέα ακίνητα στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης!

Οι… συμπτώσεις
Όχι τυχαία, πριν από δύο εβδομάδες, ο Γ. Στουρνάρας ανέφερε στη Βουλή ότι υπάρχουν λίστες μεγαλοκαταθετών από το Λουξεμβούργο και το Λίχτενσταϊν για τις οποίες δεν δύναται να αναφέρει περισσότερα επειδή βρίσκονται στο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας.
Όχι τυχαία, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ένας στους τρεις αγοραστές ακίνητης περιουσίας στη Γερμανία είναι Έλληνας, Πολωνός ή Τσέχος. Μάλιστα, ο Σόιμπλε αναρωτήθηκε εκνευρισμένος: «Πού στο διάολο βρίσκουν τα λεφτά και πληρώνουν μετρητά»;
Όχι τυχαία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κοινωνός της «λίστας Λαγκάρντ» την οποία παρέδωσε προσωπικά στον ίδιο ο Στρος Καν τον χειμώνα του 2010, δεν έχει πει ακόμη αν οι κόρες του ή οι γαμπροί του που διαμένουν μόνιμα στη Γερμανία προέβησαν σε αγοραπωλησίες ακινήτων, ποιες ήταν αυτές και από πού βρήκαν τα λεφτά.
Επίσης, όχι τυχαία, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα, όπως και ο βασικός κατηγορούμενος στο σκάνδαλο Κοσκωτά και πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος είχε καταγγείλει διεθνώς ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποστήριζε από την αρχή πως το μνημόνιο δεν θα τελεσφορούσε.
Πού βρίσκονται; Πόσα λεφτά δηλώνουν; Πόσα ακίνητα αγόρασαν την τελευταία διετία και σε ποιους λογαριασμούς πιστώθηκαν οι παχυλές αμοιβές τους;

Η συνεννόηση με Κουβέλη
Το κακό για τους επικριτές του Σαμαρά, που ακόμη και τώρα αμφισβητούν ότι θα φτάσει το μαχαίρι στην καρδιά, είναι ότι ποτέ δεν πιάστηκε επ’ αυτοφώρω σε μια φαινομενικότητα χωρίς βάθος. Γι’ αυτό και σε συνεννόηση με τον Φώτη Κουβέλη, παράλληλα με τις ακαταπόνητες προσπάθειες για την αναστροφή του κλίματος στην αγορά, ζήτησε από τον νομομαθή κυβερνητικό εταίρο να καταθέσει πρόταση για απευθείας σύσταση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον Γ. Παπακωνσταντίνου χωρίς να προηγηθεί η διαδικασία των εξεταστικών της φανφάρας.
Η Ιστορία θα επαληθεύσει την πρόβλεψη. Και, δυστυχώς, για εκείνους που πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα γίνει σε… βάθος χρόνου, θα διαψευστούν οικτρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα