Καταγγελίες για μόλυνση σε παραλία της Μούτελης Πύργου

Η θάλασσα έγινε πράσινη το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στην παραλία της Μούτελης, σύμφωνα με καταγγελία που έκαναν κάτοικοι της περιοχής και λουόμενοι στο ilialive.gr.

Έκπληκτοι εγκατέλειψαν τη θάλασσα παρά την επιθυμία τους να δροσιστούν σε μια ημέρα με καύσωνα. Οι κάτοικοι ανησυχούν όπως λένε μήπως πιθανά επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο όπου κάθε δύο ή τρεις ημέρες από τις 11.30 το πρωί έως τη μια το μεσημέρι η θάλασσα γέμιζε με «πράσινο»…

Οι κάτοικοι αγνοούν τη προέλευση αυτού του είδους της μόλυνσης, εικάζουν πως ίσως πρόκειται από το βιολογικό καθαρισμό

ή από το πέρασμα πλοίων. Όμως ζητούν να κλείσει ο αύλακας νερού που περνά δίπλα από το βιολογικό καθαρισμό, που διοχετεύεται στις εκβολές του Αλφειού ποταμού δίπλα στη Μούτελη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών Μούτελης κ. Κατσιμουστάκης, ανέφερε σε δήλωσή του πως ο δήμος Πύργου οφείλει να αναζητήσει και να εντοπίσει την αιτία της μόλυνσης. «Πιο σημαντικό όμως από όλα θεωρούμε να μπορεί στην πράξη, πέρα από την έκφραση κατανόησης να στείλε και συνεργείο απορρύπανσης. Είναι κάτι που περιμένουμε και διεκδικούμε ως σύλλογος.

Κάτοικοι αναφέρουν ακόμα πως υπάρχει ο κίνδυνος δερματικών προβλημάτων και κυρίως για τα μικρά παιδιά, που θα περάσουν το καλοκαίρι τους στην περιοχή κάνοντας τα μπάνια τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα