Καταγγελία σε υπαλλήλους του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για «αρπαγή» κονδυλίων του ΟΑΕΔ

Τα «μανίκια σήκωσαν» οι εισαγγελικές αρχές Θεσσαλονίκης, οι οποίες, μετά από επώνυμη καταγγελία γιατρού που εργάζεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ερευνούν πιθανές ποινικές ευθύνες σε βάρος εργαζομένων του νοσοκομείου. Όπως επισημαίνεται στην καταγγελία, οι εν λόγω

υπάλληλοι εκταμιεύουν κονδύλια του ΟΑΕΔ που υποτίθεται ότι προορίζονται για την εκπαίδευση επιστημονικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά τελικά καταλήγουν στις… «τσέπες» τους!

Ο εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος, ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, από την Οικονομική Αστυνομία. Τα αδικήματα που ερευνώνται, είναι σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι ελεγχόμενοι υπάλληλοι φέρεται πως εισπράττουν το ποσό της επιχορήγησης, χωρίς όμως να κάνουν καμία εκπαίδευση, ενώ εξασφαλίζουν δελτία παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες και παρουσιάζουν ότι μετεκπαιδεύουν τους γιατρούς στο εξωτερικό.

The post Καταγγελία σε υπαλλήλους του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για «αρπαγή» κονδυλίων του ΟΑΕΔ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα