Κατά των οικονομικών κυρώσεων προς τη Μόσχα τάσσονται οι Γερμανοί πολίτες

Ηχηρό «χαστούκι» στα σχέδια της κυβέρνησης του Βερολίνου και των δορυφόρων της, για οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, αποτελεί η δημοσκόπηση ανάμεσα σε Γερμανούς πολίτες, που εκτός των άλλων διατυπώνουν και την ανησυχία τους για ενδεχόμενες συνέπειες κατά της ίδιας τους της χώρας.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα του Ινστιτούτου Forsa, για λογαριασμό του Γερμανορωσικού Επιμελητηρίου Εξωτερικού Εμπορίου, μόνο το 24% των ερωτηθέντων θεωρεί τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας,

ενδεδειγμένο μέσο διευθέτησης της κρίσης, ενώ στον αντίποδα, το 69% εκτιμά ότι ενδεχόμενα οικονομικά μέτρα προς τη Ρωσία δεν θα φέρουν αποτέλεσμα και επιπλέον ίσως αναδείξουν αρνητικές συνέπειες της κρίσης και στην Γερμανία, με το 32% να δηλώνει το αντίθετο.

Το 57% των Γερμανών πολιτών, θεωρεί υπεύθυνη για την κρίση την προηγούμενη κυβέρνηση της Ουκρανίας, ενώ στην ερώτηση , εάν η κατάσταση θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στην προμήθεια φυσικού αερίου και πετρελαίου για την Γερμανία, το 44% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ, ενώ το 49% κατά.

Τέλος, το 64%, εξακολουθεί να θεωρεί την Ρωσία αξιόπιστο προμηθευτή πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως και πριν την Ουκρανική κρίση.

The post Κατά των οικονομικών κυρώσεων προς τη Μόσχα τάσσονται οι Γερμανοί πολίτες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα