Καρέ-καρέ όλο το θρίλερ με τη Χ.Α.- Δηλώσεις- Αντιδράσεις- Βίντεο

Αν και αρκετοί ήταν εκείνοι που περίμεναν ότι δεν θα κυλούσαν όλα ομαλά κατά τη διάρκεια του σημερινού συσσιτίου που σκόπευε να οργανώσει το κόμμα της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Συντάγματος, ύστερα από το απαγορευτικό του δημάρχου Αθηναίων στην εκδήλωση όμως τα πράγματα πήραν άγρια τροπή. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι τα πράγματα θα ξέφευγαν τελείως από τον έλεγχο και ότι θα διαδραματίζονταν όλα αυτά τα θλιβερά επεισόδια, με πρωταγωνιστές τον βουλευτή της Χ.Α. κ. Γερμενή και τους

άντρες της προσωπικής φρουράς του δημάρχου.

Όταν λοιπόν η εκδήλωση ματαιώθηκε, οι βουλευτές της Χ.Α. κινήθηκαν προς το παλαιό φρουραρχείο με σκοπό να διαμαρτυρηθούν στον κ. Καμίνη. Ένας εκ των βουλευτών, ο κ. Γερμενής κατάφερε να μπει στο κτήριο και προσπάθησε να επιτεθεί στο δήμαρχο. Όμως αντί να γρονθοκοπήσει τον κ. Καμίνη, χτύπησε σύμφωνα με πληροφορίες, ένα 12χρονο κορίτσι, το οποίο ευτυχώς είναι καλά στη υγεία του.

Ύστερα από αυτό, οι άντρες της προσωπικής φρουράς του δημάρχου πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να οδηγήσουν κυριολεκτικά «σηκωτό» τον κ. Γερμενή εκτός του κτηρίου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γερμενής, γνωστός και ως Καιάδας, οπλοφορούσε την ώρα που επιτέθηκε στο δήμαρχο.

Μετά το επεισόδιο ακολούθησε αλυσίδα αντιδράσεων με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της Χρυσής Αυγής και των μεθόδων της.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για τα σημερινά επεισόδια με τη Χρυσή Αυγή, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «θα τους κάνω μήνυση, δεν υπάρχει θέμα.» Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γερμενή αλλά και να προσαχθεί σε δίκη. Η ωμή βία και οι τσαμπουκάδες είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν και η μόνη λογική που αντιλαμβάνονται τόνισε στη συνέχεια της δήλωσης του.

Την ίδια ώρα, η Δημοκρατική Αριστερά χαρακτηρίζει εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου τους χρυσαυγίτες και καταδίκασε την επίθεση στο Δήμαρχο Αθηναίων αλλά και στο 12χρονο παιδί το οποίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση «κανείς δεν θα τρομοκρατήσει τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας, οι πόλεις μας θα παραμείνουν ανοικτές σε πείσμα όσων θέλουν να γυρίσουν αυτή τη χώρα δεκαετίες πίσω»

Να εφαρμόσουν το νόμο για την επίθεση του βουλευτή Γερμενή στο Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, κάλεσε τις αρμόδιες αρχές η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Σχολιάζοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, η κ. Γεννηματά είπε ότι στο Σύνταγμα εφαρμόστηκε ο νόμος, απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής «που άπλωσαν για άλλη μια φορά την πραμάτεια τους: ρατσιστικό μίσος, χρήση βίας, νταηλίκια». Όπως, σχολίασε, αυτό θα πρέπει να γίνει και για την επίθεση κατά του Γ. Καμίνη.

Την απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, λέγοντας πως ακρότητες δεν αρμόζουν στη Δημοκρατία, ειδικά όταν θύμα είναι αθώα παιδιά.

Από την πλευρά τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέκριναν το «σύστημα» το οποίο διαφημίζει την Χ.Α. και τόνισαν ότι δεν μπαίνουν στο στημένο, όπως το χαρακτήρισαν, παιχνίδι.

Τέλος, ο κ. Κασιδιάρης από τη Χ.Α διέψευσε το περιστατικό με το 12χρονο κορίτσι ενώ τόνισε ότι οι άντρες της προσωπικής φρουράς του δημάρχου ήταν εκείνοι που προπηλάκισαν το βουλευτή τους. Ενώ ο κ. Μιχαλολιάκος προκάλεσε τον κ. Καμίνη «αν τολμά να βγει μόνος του μία βόλτα στην πόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα