Καμμένος: Η Ελλάδα έχει δοθεί σε αντιπαροχή

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση που έκανε ο Παναγιώτης Καμμένος, σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε την Πέμπτη σχετικά με την απαίτηση της τρόικας να εγκαταλειφθούν τα ελληνικά νησιά με λιγότερους από 150 κατοίκους.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, είπε τα εξής: «Ξεχάσατε τα κίνητρα που δίναμε για να παραμείνουν οι κάτοικοι στα Λέβυθα. Αν η Γαύδος αδειάσει σημαίνει ότι η ΑΟΖ

στο επίμαχο σημείο που υπάρχουν προσφορές εξόρυξης πετρελαίου δεν θα είναι εντός ελληνικής ΑΟΖ… Μιλήσατε  για ανθρώπους και αριθμούς αλλά εσείς δεν κοιτάτε τους ανθρώπους, μόνο τους αριθμούς. Η Ελλάδα έχει δοθεί σε αντιπαροχή. Παίρνετε εντολές».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πως «αυτά τα νησιά είναι Ελλάδα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα πουλήσει», σημειώνοντας πως «δεν είναι τυχαία αυτά που ειπώθηκαν την Πέμπτη από τον υπουργό ναυτιλίας  παρουσία πολλών εφοπλιστών για την πρόταση της Τρόικας να εγκαταλειφθούν τα νησιά κάτω των 150 κατοίκων. Γιατί αν δεν έχει κατοίκους μπορούν να το νοικιάσουν και να τα πουλήσουν. Γιατί; Γιατί όταν ένα νησί δεν κατοικείται δεν έχει υφαλοκρηπίδα γιατί δεν έχει οικονομική ζωή».

Ο κ. Στυλιανίδης έσπευσε να δώσει απάντηση στα όσα είπε ο Παναγιώτης Καμμένος λέγοντας: «Να αποσαφηνίσω ότι η ανοησία οποιουδήποτε ξένου υπάλληλου δεν καθορίζει την εθνική πολιτική. Η εθνική πολιτική καθορίζεται από τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα