Καμπανάκι στον Σαμαρά χτυπά η Ε.Ε.

του Σπύρου Παπαδάκη

Αρνητικό είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ε.Ε. μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. Το “Π” επικοινώνησε με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Όλοι τους χαρακτηρίζουν ως ατυχή την κίνηση αυτή φοβούμενοι ότι θα προκαλέσει κοινωνικές αντιδράσεις.

Ο πιο ήπιοι λένε:”Θέτει εν αμφιβόλω την κυβερνητική συνοχή. Αν γίνουν εκλογές τότε τίθεται εν αμφιβόλω και το πρόγραμμα σταθερότητας αλλά και η Ευρωπαϊκή
συνοχή καθώς και την σταθερότητα του Ευρώ”. Οι πιο σκληρή προχωρούν και ένα βήμα παραπάνω: “Ο Σαμαράς λειτούργησε ως νέος Παπανδρέου. Τότε που αψυχολόγητα έθεσε θέμα δημοψηφίσματος και έφτασε την Ευρώπη στα όριά της. Αν προκηρυχθούν εκλογές είσαστε πολύ κοντά στο grexit”, έλεγε ο κορυφαίος πλέον κοινοτικός παράγοντας.Στη ΤΡΟΙΚΑ ψάχνουν να δουν τι έγινε. Κανείς δεν ζήτησε κάτι τέτοιο. Είχαν προτείνει απολύσεις από εφορίες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες και να εκδιωχθούν οι αργόμισθοι από την ΕΡΤ. Όχι να υπάρξει αναστολή των εργασιών της Δημόσιας Τηλεόρασης.Οι επόμενες ώρες είναι μάλλον κρίσιμες και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δούμε σφαιρικά τις πολιτικές εξελίξεις….
Keywords
Τυχαία Θέματα