«Καμπανάκι» για… Dolce & Gabbana

Η Δικαιοσύνη απεφάνθη ότι δεν… έκοβαν και έραβαν μόνο υφάσματα για τα υψηλής ραπτικής ρούχα τους, αλλά και για να γλιτώσουν εκατομμύρια ευρώ

Ποινή φυλάκισης ενός έτους και οκτώ μηνών επιβλήθηκε από ιταλικό δικαστήριο στους μετρ της μόδας, Domenico Dolce και Stefano Gabbana, καθώς απεφάνθη ότι δεν… έκοβαν και έραβαν μόνο υφάσματα για τα υψηλής ραπτικής ρούχα τους, αλλά και για να γλιτώσουν πολλά εκατ. ευρώ.

Για τη φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ που τους πιστώνεται από την Δικαιοσύνη οι μαέστροι της ιταλικής φινέτσας θα πρέπει να πληρώσουν, επίσης, την προκαταβολή των 500.000

ευρώ προς την Υπηρεσία Εσόδων της Ιταλίας, για να μη μπουν πίσω από τις φυλακής τα σίδερα. Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης αναμένεται να ασκήσουν έφεση. Να σημειωθεί πως οι δύο σχεδιαστές έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση δύο φορές προτού η υπόθεση φτάσει στο ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

Θυμίζουμε, πως η υπόθεση φοροδιαφυγής του διεθνούς φήμης οίκου μόδας «Dolce & Gabbana», ξέσπασε όταν το 2004 όταν οι δύο σχεδιαστές πούλησαν την επωνυμία τους στην εταιρεία του Λουξεμβούργου, Γκάντο, προκειμένου να αποφύγουν να καταβάλουν φόρους της τάξης του ενός δισ. ευρώ.

Τόσο ο Domenico όσο και ο Stefano αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ αρκετοί από τους συνεργάτες τους βρίσκονται επίσης σε δικαστικές διαμάχες. Εκτός, όμως, από την εν λόγω υπόθεση, η Φορολογική Επιτροπή της Ιταλίας επέβαλε στις αρχές του 2013 πρόστιμο στους δύο σχεδιαστές ύψους 343 εκατομμυρίων ευρώ, επειδή δεν είχαν δηλώσει στην Ιταλία κέρδη που σχετίζονταν με την Γκάντο, την ιδιοκτήτρια εταιρία των D&G και Dolce & Gabbana.

Keywords
Τυχαία Θέματα