Κ. Παπούλιας: Η οικονομική δυσπραγία να μην γίνεται άλλοθι για αποκλεισμούς στην περίθαλψη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε όσους υποφέρουν από σπάνιες παθήσεις, και κυρίως στα παιδιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, την Παρασκευή.

«Σε μια ώριμη ευρωπαϊκή δημοκρατία είναι αδιανόητη κάθε δυσκολία πρόσβασης στη διάγνωση και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι συμπολίτες μας που δίνουν μάχη εναντίον κάποιας σπάνιας πάθησης συχνά αγωνίζονται για το αυτονόητο, για να αναγνωριστεί η ασθένειά τους και να τους δοθεί η βοήθεια που δικαιούνται», τόνισε σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημείωσε

ακόμη ότι οι «οι σπάνιες παθήσεις αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την επιστήμη αλλά και για το κράτος πρόνοιας», τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό «να μην γίνεται η οικονομική δυσπραγία άλλοθι για αποκλεισμούς».

«Συχνά οι θεραπείες κοστίζουν ακριβά και είναι πολυετείς, αλλά δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί οποιαδήποτε παραβίαση του δικαιώματος όλων στην περίθαλψη», υπογράμμισε ο Παπούλιας, κάνοντας λόγο για συγκλονιστικές μαρτυρίες γονέων που ανέβηκαν τον προσωπικό τους Γολγοθά για να αποκτήσει το παιδί τους υποστήριξη από το κράτος πρόνοιας.

«Η επιστήμη κάνει συνεχώς βήματα προόδου και αυτός είναι ένας λόγος για να αισιοδοξούμε. Ένας ακόμη μεγαλύτερος είναι η εθνική δέσμευση σε ένα αταξικό, ορθολογικό και ισχυρό σύστημα υγείας που δεν θα αφήνει κανέναν αβοήθητο», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

The post Κ. Παπούλιας: Η οικονομική δυσπραγία να μην γίνεται άλλοθι για αποκλεισμούς στην περίθαλψη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα