Κ. Παπασπήλιος: Ελάτε μαζί να φτιάξουμε τα Βριλήσσια που μας αξίζουν!

Ισχυρά μπαίνει στη διεκδίκηση της δημαρχείας στα Βριλήσσια, ο συγγραφέας και «εργάτης» για πολλά χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, Κώστας Παπασπήλιος, με την παράταξη «Ανατροπή στα Βριλήσσια».

Ο κ. Παπασπήλιος γεννήθηκε στην Αθήνα. Από το 1982 υπηρετεί ανελλιπώς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μετά το 1992, για οκτώ χρόνια, παρουσίασε στην ιδιωτική τηλεόραση πάνω από τριακόσιες εκπομπές, με έμφαση στην

οικολογία. Από το 2002, ως μουσικός παραγωγός, υπογράφει αξιόλογα έργα Ελλήνων συνθετών. Έχουν εκδοθεί: “Οι συνθέτες της ψυχής μας” (Εμπειρία Εκδοτική, 2008), “Πινακοθήκη γέλιου” (Εμπειρία Εκδοτική, 2002), “Το Πανόραμα της Ελληνικής Μουσικής” (Εμπειρία Εκδοτική, 2004), “Αρχαίων ήχων άρμοσις” (Κέδρος, 2005), “Οι Ωραίοι των Αθηνών” (Ίρις-Φιλιππότης, 2007), “Οι συνθέτες της ψυχής μας” (Εμπειρία Εκδοτική, 2008), “Ο τροβαδούρος Τώνης Μαρούδας” (Άγκυρα, 2009), “Μάλιστα κύριες Ζαμπέτα” (Εμπειρία Εκδοστική, 2009), “Οι γυρολόγοι” (Ίρις-Φιλιππότης, 2010), “Θα ζήσω ελεύθερο πουλί”, (Εμπειρία Εκδοτική, 2011).

Διαβάστε το κάλεσμα του κ. Παπασπήλιου προς τους δημότες των Βριλησσίων:

Αγαπητοί δημότες

Το τέλος του 2013 μας βρίσκει σε μια κρίση διαρκείας ηθική, πολιτική, οικονομική και θεσμική. Ακόμα και η τοπική αυτοδιοίκηση που όρθωνε ανάστημα κοινωνικό, τελματώνει στον κομματισμό, την αλαζονεία, την έλλειψη σχεδιασμού, οράματος και στόχου. Ομοίως και τα Βριλήσσια που άλλοτε πρωτοπορούσαν σε δημιουργικό έργο έχουν περιπέσει σε αδράνεια. Η δημοτική αρχή αδιαφορεί για την ποιότητα ζωής των πολιτών και παραμένει υποτονική στην οικονομική εξαθλίωση του τόπου.

Με όλες αυτές τις διαπιστώσεις μπαίνουμε μπροστά, κόντρα στις παθογένειες που μας έφεραν στα σημερινά αδιέξοδα. Κόντρα στην τακτική που θέλει τον πολίτη να μην συμμετέχει, να μην ελέγχει, να μην συνδιαμορφώνει την πορεία του.
Θέλουμε μια πλήρη ανατροπή της σημερινής εικόνας με καινούργιες νοοτροπίες, μεθόδους και πρακτικές. Θέλουμε μια ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση με συμμετοχικότητα και διαφάνεια.. Θέλουμε μια τολμηρή πρόταση που θα δίνει έμφαση
-στην αναβάθμιση του θεσμού της αυτοδιοίκησης
-στην τοπική ανάπτυξη για περιστολή της ανεργίας
-στην αξιοκρατία και τη μείωση της γραφειοκρατίας
-στη δημιουργία πρωτοβάθμιας δημοτικής δωρεάν υγείας
-στην κοινωνική αλληλεγγύη
-στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση ενέργειας
-στην πολεοδομική ανασυγκρότηση και τις αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
-στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης
-στη δημιουργία αθλητικών χώρων, τη στήριξη των σωματείων και το πρόγραμμα « αθλητισμός για όλους»
-στην πολιτιστική αναβάθμιση, με βασικό στόχο την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού

Ελάτε, μαζί να φτιάξουμε τα Βριλήσσια που μας αξίζουν

Μπορούμε

The post Κ. Παπασπήλιος: Ελάτε μαζί να φτιάξουμε τα Βριλήσσια που μας αξίζουν! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα