Ήττα της κρατικής μας οντότητας το κλείσιμο των βιβλιοπωλείων

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Τα βιβλιοπωλεία «ΕΣΤΙΑ» για την Ελλάδα κοντεύουν να είναι συνώνυμα σε βάθος χρόνων και από πλευράς φήμης με τη θεά της μυθολογίας μας.
Η Εστία ήταν ,κατά το μύθο αδελφή του Διός, της Ηρας,της Δήμητρας,του Αδη και του Ποσειδώνα και λόγω της πρωτοτοκίας κατείχε την υψηλότερη θέση ανάμεσα στις θεότητες.
Τα ιστορικά βιβλιοπωλεία «ΕΣΤΙΑ» δημιουργήθηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα λίγα χρόνια μετά την ουσιαστική δημιουργία του ελληνικού κράτους.
Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα

γνωρίζει ήττες σε διάφορα επίπεδα της ιστορίας της από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες, είτε από εχθρότητα και δολιότητα ,είτε από αδιαφορία.
Προσπαθήστε να ανακαλέσετε στη μνήμη σας πόσες φορές έχετε δει κορυφαίους της πολιτικής μας ιστορίας,των γραμμάτων ,των τεχνών να είναι μπροστάρηδες σε μηνυματικού χαρακτήρα ανάλογες εκδηλώσεις.
Πολύ περισσότερο πόσες φορές τους είδατε να πρωταγωνιστούν.
Μετά την προσπάθεια της Μελίνας Μερκούρη και άλλων για τα μάρμαρα,του Κρίς Σπύρου για την «Αγιά Σοφιά» η κυριότερη προσπάθεια κορυφαίων πολιτικών μας να συνδεθούν με τον πολιτισμό και την ιστορία μας ήταν η αγορά από τον Ακη Τσοχατζόπουλο του γνωστού σπιτιού φάτσα στην Ακρόπολη.Αγορά που ήθελε προφανώς να στρέψει τα φώτα προς το μέρος του και ο ιστορικός χώρος να έχει τρεις πυλώνες.Την Ακρόπολη,το Μουσείο του Παντερμαλή και το σπίτι της Βίκης και του Ακη.
Σε ιστορικούς πυλώνες της χώρας δύσκολα θα συναντήσει κανείς πολιτικούς ως αρωγούς.
Το ιστορικό βιβλιοπωλείο «ΕΣΤΙΑ» κλείνει αν και μετράει ζωή τόση όση σχεδόν και το ελληνικό κράτος.
Και το κλείσιμο είναι ΗΤΤΑ του ελληνικού κράτους,όπως αυτό εκπροσωπείται διαχρονικά από την πολιτική του εξουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα