Ιταλία: Σε εξέλιξη η πέμπτη ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου

Μετά τις χθεσινές δραματικές εξελίξεις στην ιταλική πολιτική σκηνή, με την ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας να είναι άκαρπη για τέταρτη φορά, και τον επικεφαλής της κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι να ανακοινώνει πως θα παραιτηθεί μετά την ανάδειξη νέου προέδρου, έπειτα από τις επανειλημμένες ήττες που υπέστη, η σημερινή ημέρα αναμένεται ακόμα πιο αγωνιώδης.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, από τον πέμπτο γύρο που ξεκίνησε πριν λίγο αναμένεται να προκύψει και πάλι μαύρος καπνός, καθώς

ο μπερλουσκονικός Λαός της Ελευθερίας και το Δημοκρατικό Κόμμα φέρονται πως θα ψηφίσουν λευκό, ενώ η Λίστα Πολιτών του Μάριο Μόντι και το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, πρόκειται να επιμείνουν στους αρχικούς υποψηφίους τους.
Έτσι, η Άννα Μαρία Καντσελιέρι, που χθες, κατά την τέταρτη ψηφοφορία συγκέντρωσε 78 ψήφους και ο Στέφανο Ροντοτά που ήρθε δεύτερος χθες με 213 ψήφους και υποστηρίζεται θερμά από τους «Γκριλίνοι», αλλά και από «αντάρτες» του Pd, είναι από τους επικρατέστερους στην διαδοχή.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agi, ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, μετά τον πολιτικό σεισμό που υπέστη το κόμμα του, ενδέχεται να ζητήσει από τον Ναπολιτάνο μια ακόμα θητεία στην προεδρία, παρότι εδώ και καιρό ο 87χρονος πρόεδρος είχε δηλώσει πως δεν είναι διατεθειμένος να υποβάλει ξανά υποψηφιότητα.
Η μόνη βεβαιότητα που χαρακτηρίζει την σημερινή ψηφοφορία, είναι η θέση του Sel, κομματικού εταίρου του Μπερσάνι, που θα υποστηρίξει τον νομικό Ροντοτά, ο οποίος απολαμβάνει τον σεβασμό και την εκτίμηση μεγάλης μερίδας του ιταλικού λαού, που θα τον ήθελε στην προεδρία από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Πηγή: http://www.gossip-tv.gr/Media/story/256152/to-karfi-toy-aytia-gia-to-kopsimo-toy-sold-out-kai-ton-papadaki#ixzz2QzX9Gmvk

Keywords
Τυχαία Θέματα