Ισπανία: Το 2015 θα καταργηθεί η αύξηση φόρου


Η αύξηση φόρου στα εισοδήματα που αρχικά θα είχε ισχύ μέχρι μόνο για τα έτη 2012 και 2013 θα παραμείνει τελικά και το 2014 αλλά θα καταργηθεί το επόμενο έτος.
Επιπλέον, ισπανική κυβέρνηση απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε επιπλέον αύξηση των συντελεστών της φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ, ανακοίνωσε ωστόσο την διατήρηση έως το 2015 της έκτακτης αύξησης του εισοδήματος και ενημέρωσε για την επιβολή και νέων φόρων στους τομείς του

περιβάλλοντος και των τραπεζών.
«Δεν πρόκειται να αυξήσουμε τους σημαντικότερους φόρους, τον φόρο εισοδήματος και τον ΦΠΑ», διευκρίνισε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του οικονομικού πλαισίου έως το 2016.
Ο υπουργός Οικονομικών Κριστόβαλ Μοντόρο παραδέχτηκε ότι η έκτακτη αύξηση του φόρου εισοδήματος, που αρχικά προβλεπόταν μόνο για τα έτη 2012 και 2013, θα διατηρηθεί και για το 2014.
«Όσον αφορά τη φορολογία επί του εισοδήματος, θα καταργήσουμε την αύξηση το 2015, πριν δεν είναι εφικτό. Κατά συνέπεια αναβάλλουμε αυτή τη δέσμευση για το 2015», επεσήμανε.
«Επίσης θα επιβληθεί φορολογία σε ορισμένες επιχειρήσεις στις οποίες θα πρέπει να καταργήσουμε κάποιες απαλλαγές», δήλωσε και πρόσθεσε πως απομένει η δημιουργία ενός φόρου για το περιβάλλον, για ορισμένες εγκαταστάσεις με ρυπογόνες επιπτώσεις.
«Ήδη έχει δημιουργηθεί ένας φόρος για τις τράπεζες», του οποίου το ύψος απομένει να καθορισθεί, δήλωσε ο Μοντόρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα