Ισοπαλία Ομπάμα-Ρόμνεϊ στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το χωριό Ντίξβιλ Νοτς, στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες δεν έβγαλε νικητή.

Οι δέκα ψηφοφόροι άνοιξαν την ψηφοφορία, ωστόσο οι δύο αντίπαλοι ήρθαν ισόπαλοι με πέντε ψήφους ο καθένας.

«Οι δύο αντίπαλοι ήρθαν ισόπαλοι με πέντε ψήφους ο κάθε ένας. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί εδώ », δήλωσε μέλος της εφορευτικής επιτροπής που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.

Τα μεσάνυχτα, ο Τάνερ Τίλοτσον, έγινε ο πρώτος ψηφοφόρος ανάμεσα στα περίπου 200 εκατομμύρια Αμερικανών που θα

ψηφίσουν σήμερα για το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

« Ψήφισα τον Μπαράκ Ομπάμα », δήλωσε ο 24χρονος ναυτικός.

Το μικρό αυτό απομονωμένο χωριό βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Καναδά. Από το 1960 το ένα και μοναδικό του εκλογικό τμήμα, στο ξενοδοχείο του χωριού, είναι το πρώτο που ανοίγει στις ΗΠΑ.

Νικητής αναδεικνύεται πάντα ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, εκτός από το 2008 που κέρδισε ο Mπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία, με τους δύο υποψηφίους να απευθύνονται για τελευταία φορά, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, στους οπαδούς τους.

« Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε τώρα » δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του στην Αϊόβα, εκεί που όλα άρχισαν πριν από τέσσερα χρόνια.

« Όταν οι κυνικοί έλεγαν ότι δεν μπορούσαμε (να τα καταφέρουμε), εσείς είπατε “Ναι, μπορούμε” », τόνισε.

«Όταν οι Αμερικανοί είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να φέρουμε την αλλαγή, δεν μπορούν να μάς σταματήσουν», υπογράμμισε.

Τα δύο επιτελεία των υποψηφίων έχουν εστιάσει την προσοχή τους στις 9 κρίσιμες πολιτείες όπως το Οχάιο και η Φλόριντα, στις οποίες πιθανότατα θα κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι Ρεπουμπλικανοί φαίνεται να είναι πιο δραστήριοι όσον αφορά τις κινητοποιήσεις τους, ενώ οι Δημοκρατικοί φαίνεται να διαθέτουν καλύτερο δίκτυο για την πρόσβαση σε ψηφοφόρους.

 Σχετικά άρθρα

Ανοίγουν οι κάλπες στις ΗΠΑΜάχη στήθος με στήθος για Ομπάμα-ΡόμνεϊΝτέρμπι η μονομαχία Ομπάμα – ΡόμνεϋΕπέστρεψαν στον προεκλογικό αγώνα Ομπάμα-Ρόμνεϊ

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα