Ιράν: Σε επίπεδα-ρεκόρ έφτασε ο αριθμός των διαζυγίων

Αίσθηση προκαλούν τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και δείχνουν ότι περισσότεροι από ένας στους πέντε γάμους κατέληξαν σε διαζύγιο την προηγούμενη χρονιά στο Ιράν, παρόλο που η κυβερνητική πολιτική προωθεί τους γάμους και τις γεννήσεις, προκειμένου να καταπολεμηθεί η γήρανση του πληθυσμού.

Το 21% έφτασε πλέον το ποσοστό των διαζυγίων, συγκριτικά με το 12% που ήταν πριν 7 χρόνια.

Το φαινόμενο αυτό μάλιστα παρατηρείται ακόμα περισσότερο στις μεγάλες πόλεις, όπως στην Τεχεράνη όπου σχεδόν ένας στους τρεις γάμους διαλύεται.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε

ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας δημοτολογίου, Αχμάντ Τοϊσαρκανί και μετέδωσε το πρακτορείο Irna: «Στη διάρκεια του ιρανικού έτους 1392 (Μάρτιος 2013 – Μάρτιος 2014) υπήρξαν 757.197 γάμοι (μείωση 4,4%) και σχεδόν 158.753 διαζύγια (αύξηση 4,6%)».

Όπως υποστηρίζει ο Τοϊσαρκανί, η μεγάλη αύξηση των διαζυγίων οφείλεται στις επεμβάσεις της οικογένειας στα εσωτερικά του ζευγαριού, στον μη σεβασμό των οικονομικών όρων του γάμου, στη φτώχεια, στα ναρκωτικά ή στην ενδοοικογενειακή βία.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός αύξησης του πληθυσμού σημείωσε πτώση 1,2% σε σχέση με την περσινή χρονιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Την έντονη ανησυχία τους έχουν εκφράσει οι Ιρανοί αξιωματούχοι τους τελευταίους μήνες για τον κίνδυνο γήρανσης του πληθυσμού της χώρας.

Ο ίδιος ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της χώρας αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ζήτησε από το κοινοβούλιο να λάβει μέτρα για την αύξηση του αριθμού των γεννήσεων, με στόχο να διπλασιαστεί ο ιρανικός πληθυσμός, που εκτιμάται στα 77 εκατομμύρια, ώστε να φτάσει τα 150 εκατομμύρια σε 50 χρόνια.

The post Ιράν: Σε επίπεδα-ρεκόρ έφτασε ο αριθμός των διαζυγίων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα