ΗΠΑ σε Σνόουντεν: Έλα και δεν θα σε βασανίσουμε!

Να καλοπιάσουν προσπαθούν οι ΗΠΑ τον Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένως φόβους για τη ζωή του.

Μέσω επιστολής ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Ερικ Χόλντερ, ζητάει από τον πρώην κατάσκοπο να επιστρέψει στη χώρα, ενώ του υπόσχεται ότι δεν θα τύχει κακής μεταχείρισης.

Η επιστολή φέρει ημερομηνία 23 Ιουλίου, αλλά η ύπαρξή της έγινε γνωστή την Παρασκευή, ενώ σε αυτή φέρεται να υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως ο Σνόουντεν ούτε θα υποστεί σε βασανιστήρια ούτε

θα αντιμετωπίσει, σε ενδεχόμενη δίκη, την θανατική ποινή.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποκαλύψεις του πρώην κατασκόπου έχουν προκαλέσει πάταγο διεθνώς και μία σειρά από διπλωματικά επεισόδια, ενώ έφεραν τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη και τη Ρωσία σε οριακό σημείο.

Νωρίτερα την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία FSB βρίσκεται σε συνομιλίες με το FBI για το μέλλον του Σνούντεν, καθιστώντας ωστόσο σαφές πως η Μόσχα δεν πρόκειται να εκδώσει τον 30χρονο αμερικανό στις ΗΠΑ.

Ο 30χρονος Σνόουντεν παραμένει αποκλεισμένος επί τέσσερις περίπου εβδομάδες στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα της Μόσχας, παραμένοντας στο χώρο μετεπιβίβασης ταξιδιωτών. Δεν έχει περάσει ακόμα τον έλεγχο διαβατηρίων, που θα σήμαινε είσοδο σε ρωσικό έδαφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα