Ιδού το “αγκάθι” που μπλόκαρε τις διαπραγματεύσεις

Το νέο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις που μπλόκαρε το κλείσιμο του πακέτου μέτρων λιτότητας από την ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της τρόικας  εντοπίζεται στην διαφορετική εκτίμηση της ύφεσης για το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Βήμα”, ο κ. Στουρνάρας εκτιμά πως η ύφεση για το 2013 θα διαμορφωθεί στο 3,4%, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της τρόικας υποστηρίζουν πως η ύφεση θα αγγίξει το 5%, καθώς στον προϋπολογισμό,

δεν εμπεριέχονται οι επιπτώσεις εφαρμογής των νέων μέτρων λιτότητας, οι οποίες αναμένεται να πλήξουν άμεσα την ελληνική οικονομία.

Το γεγονός της αναθεώρησης της ύφεσης εκ μέρους της τρόικας, έχει εγείρει ανησυχίες στο ΔΝΤ, καθώς ενδέχεται το χρέος να μην μπορεί να καταστεί βιώσιμο. Σύμφωνα όμως με το καταστατικό του οργανισμού, απαγορεύεται να αποταμιευθεί οποιοδήποτε ποσό για χώρα, της οποίας το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Υπενθυμίζουμε πως το προηγούμενο Φθινόπωρο είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο πράγμα, καθώς τρόικα και κυβέρνηση δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση του κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα