Η υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη ευθεία απειλή για την συνοχή κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας

Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός.

Ο Δήμος της Αθήνας, με την ευκαιρία της προεκλογικής καμπάνιας, μετατρέπεται σε Ρωμαϊκό Κολοσσαίο. Στην αρένα του θα «ξεσκιστούν» παλληκάρια.

Η χθεσινή απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να χρίσει υποψήφιο δήμαρχο της πρωτεύουσας τον βουλευτή και πρώην υπουργό, Άρη Σπηλιωτόπουλο, έδωσε το έναυσμα για την έναρξη των εχθροπραξιών

Την περασμένη Τρίτη, ακριβώς μια εβδομάδα πριν, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρώην στενό φίλο του και πρωθυπουργό Αντώνη

Σαμαρά και του γνωστοποίησε την απόφαση του να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Κακλαμάνη να μην ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και να «περιμένει ακόμα καμιά δεκαριά ημέρες». Ο κ. Κακλαμάνης δεσμεύτηκε ότι, «θα κάνει την χάρη του παλιού καλού φίλου».
Χθες το απόγευμα, ο βουλευτής και γραμματέας της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, Θανάσης Μπούρας, τηλεφώνησε στον κ. Κακλαμάνη και του γνωστοποίησε την απόφαση του πρωθυπουργού να είναι υποψήφιος για τον Δήμο της πρωτεύουσας ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Η απάντηση του κ. Κακλαμάνη στον κ. Μπούρα ήταν η γνωστοποίηση της δικής του υποψηφιότητας.
Έτσι έτρεξαν τα πράγματα μέχρι χθες το βράδυ.

Από χθες το βράδυ τρέχουν οι εξελίξεις

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, – αισθάνεται από πίκρα μέχρι χολή για τον πρωθυπουργό – , θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να τον «καθαιρέσει» ο κ. Σαμαράς διαγράφοντάς τον από την γαλάζια παράταξη. Ίσως, προλάβει ο ίδιος να «αποκηρύξει» πρώτος τον πρωθυπουργό και να κηρύξει αντιμνημονιακό αγώνα στον πρώτο Δήμο της χώρας.! Είναι σαφές πως η υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη έχει εγκλωβίσει τόσο τον ίδιο όσο και τον πρωθυπουργό σε επιλογή μονόδρομο. Το πολιτικό διαζύγιο.
Όποιος κι αν κινήσει τη διαδικασία το αποτέλεσμα θα είναι η διάσπαση της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.! Η διάσπαση θα αρχίσει να φαίνεται από την επιλογή των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων τόσο από τον Νικήτα Κακλαμάνη, όσο κι από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Ταυτόχρονα, η υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη γεννά σκέψεις συνεργασίας στο νέο πολιτικό σχήμα που δημιούργησαν οι Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Ζώης. Η αρχική σκέψη για υποψηφιότητα της Αλεξίας Έβερτ αναθεωρείται και γεννάται το σενάριο στήριξης της υποψηφιότητας του κ. Κακλαμάνη με την ενεργό συμμετοχή υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.
Τούτων όλων δοθέντων μέσα σε ένα γενικευμένο αντιμνημονιακό λόγο που θα εκτοξεύσουν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και τα επιτελεία τους, στη διάρκεια της τρίμηνης προεκλογικής αντιπαράθεσης, η υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιωτόπουλου, που στηρίζεται από μια μνημονιακή κυβέρνηση σε μια κοινωνία πληγείσα από την πολιτική της, κινδυνεύει να πατώσει αν όχι και πλήρως να περιθωριοποιηθεί.

Βλέποντας την επερχόμενη ήττα ή ( και ) πλήρη πολιτική περιθωριοποίηση στον πρώτο Δήμο της χώρας, οι επιτελείς επικοινωνίας της αμυνόμενης δημοτικής παράταξης ( και κατ επέκταση και της αδελφής πολιτικής παράταξης ) θα ανοίξουν τα συρτάρια κι ίσως ανασύρουν φακέλους παλαιών υποθέσεων όχι και τόσο πολύ ευχάριστων. Υποθέσεις που, ίσως, και να έχουν διαλευκανθεί.! Θα δημιουργήσουν όμως εντυπώσεις.! Κι αν ταύτα συμβούν, σε μια εμφύλια πολιτική σύρραξη, και προστεθούν στον επιθετικό πολιτικό λόγο των υπολοίπων αντιπάλων εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα πως η Αθήνας μας θα μετατραπεί σε ρωμαϊκό Κολοσσαίο…, έστω κι απλά εκλογικό αλλά και με πολλά εκλογικά πτώματα…

Γιάννης Σπ. Παργινός

The post Η υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη ευθεία απειλή για την συνοχή κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα