Η συνώμη του μοιραίου καπετάνιου

Την πρώτη του συνέντευξη γι την ιταλική τηλεόραση έδωσε ο καπετάνιος του Costa Concordia Φραντσέσκο Σετίνο. Ο μοιραίος καπετάνιος ζήτησε συγνώμη για την τραγωδία που προκάλεσε. Επέμεινε ωστόσο ότι η ευθύνη δεν ήταν αποκλειστικά δική του και ότι θα έπρεπε να την μοιραστεί και με του άλλους υπαίτιους. Ο Σετίνο αρνείται τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία και πρόκληση ναυαγίου.

Το πλοίο χτύπησε πάνω σε βράχια και κόλλησε εκεί, προκαλώντας έτσι τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων.

Πρόσφατα έγινε άρση

του περιορισμού κατ΄οίκον που του είχε επιβληθεί, δεν θα μπορεί όμως να φύγει από την πόλη στην οποία διαμένει.

΄΄ Όταν γίνεται ένα ναυάγιο δεν γίνεται γνωστό μόνο το όνομα του πλοίου η της εταιρείας, αλλά και του καπετάνιου και για αυτό είναι φυσικό  να απολογηθώ και εγώ ως μέρος του συστήματος ΄΄.

Ο πρώην καπετάνιος του Costa Concordia συνέχισε λέγοντας ότι οι φήμες που λέγανε ότι έφερε τόσο κοντά στην ακτή το πλοίο για να εντυπωσιάσει την ερωμένη του είναι ψευδής .

Όταν ρωτήθηκε για τον νεότερο επιβάτη του πλοίου, ένα πεντάχρονο αγοράκι, δεν μπόρεσε να απαντήσει και ξέσπασε σε λυγμούς.

Σε γράμμα του στη Corriere della Sera ο κύριος Σετίνο υποστήριξε ότι είχε σώσει πολλές ζωές πηγαίνοντας το πλοίο σε ρηχά νερά. Σε ηχογραφημένο τηλεφώνημα ακούγεται ένας λιμενικός να λέει στον καπετάνιο να γυρίσει στο πλοίο για να βοηθήσει του επιβάτες που κινδύνευαν.

Ο Σετίνο συνελήφθει  λίγο μετά το δυστύχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα