«Η Σφαγή της Βοστώνης» φεύγει από τα ράφια!

Σε συναγερμό έχουν τεθεί τα τελευταία 24ωρα οι ιθύνοντες της μεγάλης εταιρείας αθλητικών ειδών Nike Inc,. που αποσύρουν άρον – άρον από την αμερικανική, αλλά και από τις διεθνείς αγορές, καίτοι δεν κυκλοφόρησε ευρέως σε αυτές, μια επετειακή μπλούζα που δυστυχώς πλέον μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως υβριστική και να προκαλέσει αντιδράσεις, παρά το γεγονός πως μέχρι πριν από λίγες ημέρες λειτουργούσε εντελώς διαφορετικά, ως «λάβαρο» των οπαδών της ομάδας

των New York Yankees!

Η περί ης ο λόγος μπλούζα φέρει σταμπαρισμένες πάνω της τις λέξεις: «Boston Massacre» (Σ.Σ: Η σφαγή της Βοστώνης) και αναφερόταν στο ιστορικό επίτευγμα της ομάδας των Yankees, που κέρδισαν με sweep (δηλαδή με συνεχείς νίκες χωρίς ενδιάμεση ήττα) τους αντιπάλους τους Boston Red Sox, το μακρινό 1978 και στη συνέχεια κέρδισαν το πρωτάθλημα.

Το επίτευγμα αυτό αποτελούσε έκτοτε σημείο «αντιπαράθεσης» μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και τα συγκεκριμένα μπλουζάκια ήταν ανάρπαστα μεταξύ των οπαδών των Υankees. Μόνο που μετά τα τραγικά γεγονότα στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το κλίμα είναι τόσο φορτισμένο που κανενός είδους λογοπαίγνιο, πόσο μάλλον το συγκεκριμένο που αναφέρεται σε… «σφαγή», δεν μπορεί να γίνει ανεκτό στις ΗΠΑ.

Εξ’ ου και η αγωνιώδης προσπάθεια των υπευθύνων της Nike να αποσύρουν από τα ράφια τα επίμαχα Τ-σερτ…

Keywords
Τυχαία Θέματα