Η περιτομή ένοχη για μικρότερη σεξουαλική απόλαυση

Σύμφωνα με μία νέα βελγική έρευνα, άντρες που έχουν κάνει περιτομή, είτε ως παιδιά είτε ως ενήλικες, έχουν λιγότερη σεξουαλική απόλαυση και λιγότερα έντονο οργασμό σε σχέση με τους ομολόγους τους που δεν έχουν κάνει περιτομή.

Η έρευνα διεξήχθη ανάμεσα σε 1.369 άντρες άνω των 18 χρόνων μετά από φυλλάδια που τους μοιράστηκαν στους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Βελγίου.

Οι άντρες ρωτήθηκαν αρχικά αν είχαν κάνει περιτομή και ύστερα πόσο ευαίσθητο ήταν το πέος τους, πόσο έντονοι ήταν οι οργασμοί τους και εάν ένιωθαν πόνο ή μούδιασμα κατά τη διάρκεια της στύσης.

Από το σύνολο των ερωτώμενων, οι 310 είχαν κάνει περιτομή ενώ οι υπόλοιποι 1.059 δεν είχαν κάνει. Εν συνεχεία οι άντρες κλήθηκαν να αξιολογήσουν την ευαισθησία του πέους τους με κλίμακα από το 0 έως το 5, με το 5 να είναι το πιο ευαίσθητο. Ο μέσος όρος ευαισθησίας πέους των αντρών που δεν είχαν περιτομή ήταν 3,72 ενώ αυτών με την περιτομή ήταν 3,31.

Επιπλέον, ο οργασμός ήταν πιο έντονος στους άντρες χωρίς περιτομή.

Τέλος, ο υπεύθυνος της έρευνας δρ. Piet Hoebeke από το Ghent University Hospital δήλωσε ότι «δεν μιλάμε για μικρότερη σεξουαλική δραστηριότητα ή ικανοποίηση αλλά ευαισθησία» και τόνισε ότι «δεν είναι μεγάλη η διαφορά στην ευαισθησία αλλά είναι αρκετά σημαντική».

Keywords
Τυχαία Θέματα