Η παιχνιδιάρα φώκια του βυθού (φωτό)

Με μια κομψή εμφάνιση και ακροβατικά η νεαρή φώκια δεν σταματάει να παίρνει πόζες μπροστά στο φακό…

Αντί της θερμαινόμενης πισίνας στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου, το παιχνιδιάρικο κουτάβι μπορεί να δείχνει ότι είναι στην ευχάριστη θέση να παραμείνει στα ψυχρά, σκοτεινά νερά στα ανοικτά των Νήσων Farne στο Northumberland.

Η γκρι φώκιας, εκ των 170.000 που ζουν

στη Βρετανία – που έχει το ένα τρίτο του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού του είδους αυτού – δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στη φωτογραφική μηχανή του Dr Alex Tattersall, ο οποίος βούτηξε για να απαθανατίσει τον μαγικό κόσμο της θάλασσας.

Παρά τα προτεταμένα μυτερά δόντια τους και το γεγονός ότι πρόκειται για τα μεγαλύτερα σαρκοφάγα  του Ηνωμένου Βασιλείου, τα πλάσματα, που αριθμούν γύρω στα 4,000 γύρω από τις ακτές της Farne, είναι φιλικά προς τον άνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής του ο δύτης Peter Bardsley, είχε ολόκληρο το πόδι του αγκαλιασμένο από το παιχνιδιάρικο κουτάβι. Μολονότι, τα ζώα αυτά είναι επίσης επιρρεπή στο μάσημα βατραχοπέδιλων καουτσούκ.

Ο Βρετανός Dr Tattersall, δήλωσε: «Είναι πολύ παιχνιδιάρικο και αγαπά να τυλίγεται γύρω σου.

«Είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη υποβρύχια αλληλεπίδραση με οποιοδήποτε άγριο ζώο που είχα ποτέ».

Υπάρχουν γύρω στις 117.000 έως 170.000 γκρίζες φώκιες που ζουν στις ακτές της Βρετανίας και ζουν για 20-30 χρόνια.

Ο αριθμός τους έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 50 χρόνια και οι θαλάσσιοι βιολόγοι πιστεύουν ότι εξακολουθεί να αυξάνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα