Τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και η Κύπρος «αιχμάλωτη» οικονομικού πολέμου (Προσοχή! Οι εικόνες σοκάρουν)

Αυτές οι φρικιαστικές εικόνες χρώμα δείχνουν σε τι συνθήκες ζούσαν τα πρώτα θύματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Χίτλερ. Τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης είχαν εμφανιστεί στη Γερμανία το Φεβρουάριο του 1933, αμέσως μετά αφού ο Χίτλερ έγινε καγκελάριος.

Οι εικόνες που θα δείτε πιο κάτω δημοσιεύτηκαν στην «Vintage Everyday,», καταγράφοντας όλα αυτά που οι κρατούμενοι ήταν αναγκασμένοι να υπομένουν.
Μέσα σε λίγες εβδομάδες αφότου οι Ναζί ήρθαν στην εξουσία, οι SA, SS, η αστυνομία και οι τοπικές

πολιτικές αρχές οργάνωσαν πολλά στρατόπεδα κράτησης για να φυλακίζουν και να βασανίζουν τους αντιπάλους τους.

Μέχρι τη στιγμή που οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Πολωνία το Σεπτέμβριο του 1939, υπήρχαν έξι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Συγκεκριμένα: Νταχάου, Sachsenhausen, Buchenwald, Flossenbürg, Μαουτχάουζεν και Ravensbrück (στρατόπεδο των γυναικών).

Επίσης, όσοι κρατούνταν στα στρατόπεδα κράτησης, είχαν ενταχθεί σε μια ομάδα εργατών και ήταν αναγκασμένοι να δουλεύουν σε κατασκευαστικά έργα, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, και, από το 1942 και έπειτα, να είναι αυτοί οι άνθρωποι που δούλευαν για την παραγωγή των εξοπλισμών, όπλων και των σχετικών προϊόντων για την ενίσχυση της γερμανικής πολεμικής προσπάθειας. Πρέπει να σημειωθεί πως οι συνθήκες ήταν φρικτές και δεν λαμβανόταν υπόψη η ανθρώπινη ζωή . Κάποιοι μεγάλωσαν πιστεύοντας πως από μόνη της η κοπιαστική αυτή εργασία αποτελούσε μια προσπάθεια για να τους εξοντώσει.
Μεταξύ 1939 και 1942 οι ναζί είχαν συμπεριλάβει όλο και περισσότερους κρατούμενους στα στρατόπεδα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που θεωρούνται φυλετικά κατώτεροι, όπως για παράδειγμα τσιγγάνους Ρομά και Εβραίους.

Μέχρι το τέλος του 1933 υπήρχαν τουλάχιστον 45.000 κρατούμενοι. Με τη λήξη του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου υπήρξε ένα δίκτυο πάνω με από 40.000 εγκαταστάσεις στη Γερμανία και στις γερμανικά κατεχόμενες περιοχές.
Υπολογίζεται ότι έξι εκατομμύρια Εβραίοι και ακόμα περισσότερα εκατομμύρια Πολωνοί και Ρώσοι στρατιώτες, τσιγγάνοι, ομοφυλόφιλοι και άλλοι «ανεπιθύμητοι», έχασαν τη ζωή τους μέσα σε αυτά τα στρατόπεδα.

Οι εικόνες αυτές ξυπνούν άσχημες μνήμες και δεν μπορούν παρά να φορτίζουν το κοινό αίσθημα αρνητικά, αφού οι πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο, με τη Γερμανία να ηγείται της οικονομικής σκακιέρας, δείχνουν πως η ιστορία, αν και με άλλη μορφή, επαναλαμβάνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα