Η μεμβράνη που σώζει από καρδιακή προσβολή

Την καρδιακή προσβολή θα μπορεί να προλάβει μια καινοτομία επιστημόνων στις ΗΠΑ, διατηρώντας μάλιστα αναλλοίωτο τον χτύπο της καρδιάς.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες δημιούργησαν με τη χρήση 3D εκτυπωτή μια εξωτερική καρδιακή μεμβράνη, που είναι ελαστική και έχει σχεδιαστεί, προκειμένου να απλώνεται πάνω στην καρδιά και να εφαρμόζει πάνω της σαν γάντι, έτσι ώστε να προστατεύει τον παλμό της.

Όπως αναφέρει ο Τζον Ρότζερς από την ομάδα των επιστημόνων, η μεμβράνη είναι εξοπλισμένη με ένα δίκτυο από μικροσκοπικά ηλεκτρόδια που

καταγράφουν τη λειτουργία της καρδιάς και αλληλεπιδρούν με το υπόλοιπο σώμα με διαφορετικούς τρόπους.

Οι αισθητήρες αυτοί καταγράφουν την κίνηση του ιστού και χρησιμοποιούν τα σήματα του νευρικού συστήματος, τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες φτάνουν στην καρδιά για τη ρύθμιση του παλμού της.

Η καρδιά με τον τρόπο αυτόν προστατεύεται και παρουσιάζει σταθερό παλμό ακόμη και εάν πριν την τοποθέτηση της μεμβράνης παρουσίαζε αρρυθμίες.

Μέχρι στιγμής η νέα αυτή μεμβράνη έχει δοκιμαστεί σε καρδιές κουνελιών και όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες η λειτουργία της είναι πολύ καλή, γεγονός που δείχνει ότι σύντομα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της καρδιακής προσβολής στον άνθρωπο.

Οι επιστήμονες δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι η νέα μεμβράνη απέχει έτη φωτός από τους βηματοδότες και σύμφωνα με την έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature, δεν αποκλείεται να αρχίσει να χρησιμοποιείται σε δέκα ή δεκαπέντε χρόνια.

The post Η μεμβράνη που σώζει από καρδιακή προσβολή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα