Η Κύπρος γέφυρα μεταξύ Κίνας και ΕΕ

Η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να καταστεί γέφυρα μεταξύ Κίνας και ΕΕ τόνισε στη διάρκεια των επαφών του που είχε στο Πεκίνο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, οι επαφές του Νίκου Αναστασιάδη

στο Πεκίνο με το Μόνιμο Μέλος του εννιαμελούς Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας He Guoqiamg ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Ο ΔΗΣΥ κάνει λόγο για «εξαιρετικής σημασίας» συνάντηση, αφού ανάλογες επαφές επιφυλάσσονται για αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκαν για ακόμα μια φορά οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των δύο κομμάτων, ενώ ο κ. Guoqiamg ευχαρίστησε τον Νίκο Αναστασιάδη για τη διαχρονική στήριξη του ιδίου και του κόμματός του αποκαλώντας τον «αληθινό φίλο» της Κίνας.
Ο Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε τον κ. Guoqiamg ότι θα εργαστεί σκληρά από οποιαδήποτε θέση για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Σημείωσε ότι η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να καταστεί μεγάλη γέφυρα μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε ακολούθως με τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών Song Tao, με τον οποίο συζήτησε την προοπτική συνεργασίας ΚύπρουΚίνας σε συγκεκριμένους τομείς.

Γεύμα προς τιμή του Νίκου Αναστασιάδη παρέθεσε ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Chen Zongyinq, ο οποίος ανέφερε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει επιτελέσει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση των διμερών σχέσεων ΚύπρουΚίνας, που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: politis-news.com

Keywords
Τυχαία Θέματα